Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Film Jakova Sedlara 'Prijateljstvo - nitima Božjim povezano. Priča o Ivanu Puljiću’ govori o prijateljstvu velečasnog Zlatka Sudca i njegova najbližeg suradnika. Film je premijerno prikazan dubrovačkoj publici. Saznajte kako se karizmatik snašao ispred filmske kamere.


Na projekciju zakazanu za devet sati velečasni Zlatko Sudac u društvu najbližeg prijatelja Ivana Puljića ušetao je pet minuta ranije. Svoje mjesto u publici zauzeo je praćen pogledom dvaju zaštitara.

Vezani članci Slika nije dostupna Zlatko Sudac bezrezervno podržava Jadranku Kosor Slika nije dostupna Župnik: Gejevi su nakaze, treba demonstrirati protiv njih

Najnoviji uradak redatelja Jakova Sedlara ‘Prijateljstvo - nitima božjim povezano. Priča o Ivanu Puljiću’ sumnjamo da će ostati zapamćen kao neko značajno ostvarenje. No, poklonicima velečasnog takvo što to nije ni važno. Za film o prijateljstvu karizmatika i njegovog bliskog suradnika Ivana Puljića scenarij su napisali Hrvoje Hitrec i Ivana Dozan, a u njemu se između ostalih pojavljuju kantautor Zrinko Tutić, političar Zlatko Tomac i Maja Blagdan.

Čini se kako je pristankom na snimanje velečasni po tko zna koji put sam sebi postao najvećim neprijateljem. ‘On poručuje strašne poruke ljudima ovog vremena. Ali mnogi imaju oči i ne vide, imaju uši i ne čuju, imaju srce i ne osjećaju. Ovo su riječi koje bi vratile nadu i život vremenu, ljudima i cjeloj Domovini da ih slušaju’, izjavio je Don Vinko Puljić.

>> Na premijeri novog filma Jakova Sedlara čak 100 000 ljudi

Nakon promocije filma uslijedila je propovijed, koja je počela tako da su velečasni i njegov prijatelj Ivan Puljić otpjevali hit Olivera Dragojevića. Sama propovijed se ni po čemu nije razlikovala od ostalih.

Žao nam je što velečasni nije bio raspoložen za izjave. Jer da jest ne bismo ga propustili pitati - ne čini li mu se ovakav filmski uradak samodopadnim, misli li da negativne natpise po medijima uzrokuje sam svojim postupcima, a svakako za kraj ne bi propustili doznati ako je istina da u svom najnovijem pastoralnom centru u Jastrebarskom, koje će ne sumnjamo postati utočište i utjeha brojnim braniteljima i potrebitima, gradi sklonište otporno na potres i do devet rihterovih stupnjeva - gdje je tu povjerenje u božju providnost?

Saznajte više u prilogu IN magazina.