Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naomi Campbell izjavila je kako je podlo iskorištena na suđenju za ratne zločine bivšem predsjedniku Liberije, Charlesu Tayloru.


Naomi koja je od bivšeg liberijskog predsjednika dobila nekoliko 'krvavih dijamanata', godinu je dana ignorirala pozive tužitelja da svjedoči protiv njega. Tek se uz prijetnju da će biti kažnjena za nepoštovanje suda udostojila pojaviti.

'To nije bilo suđenje meni, ja sam bila prisiljena svjedočiti. Ovo suđenje je u tijeku koliko već godina i nitko se nije trudio o njemu pisati. A kada dovedete Naomi Campbel za svjedoka cijeli svijet zna. Smatram da sam im poslužila kao žrtveno janje', izjavila je manekenka.

Vezani članci Slika nije dostupna Bivša agentica: Naomi je dobila Taylorove 'krvave dijamante' Slika nije dostupna Pojavili se 'krvavi dijamati' Naomi Campbell!

Uvjerena je da joj je svjedočenje donijelo samo negativnu slavu. Charlesa Taylora tereti se za ubojstva, silovanja i uvođenje ropstva. 'Ne mislim da je u redu ono što je on učinio svojim ljudima, niti to podržavam. Ali ne vidim zašto moram, gdje god se pojavim, objašnjavati da to nije bilo moje suđenje. Bila sam svjedok, rekla im sve čega se sjećam. To je bilo prije 13 godina.'

Karijeru supermodela zasjenili su brojni skandali, narkotici i sudske kazne. Ona svoj život gleda na drugačiji način. 'Šarolik, glamurozan, ponizan, poučan, i do sada odlično putovanje', rekla je.

>> Campbell ostaje pri svom iskazu na suđenju Charlesu Tayloru

Crna pantera u jednom je definitivno uspjela - utabala je put prema modnom vrhu mnogim tamnoputim ljepoticama koje dolaze poslije nje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju