Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je jučer na Haškom sudu za ratne zločine manekenka Naomi Campbell priznala kako je primila paketić s malim prljavim dijamantima i predala ih svojoj osobi od povjerenja, danas južnoafrička policija potvrđuje kako su se dijamanti pojavili.


Iako mannekenka nije potvrdila da joj je dijamante donio Charles Taylor osobno, haški sud za ratne zločine ipak je dobio poveznicu bivšeg liberisjkog predsjednika i krvavih dijamanata. Naomi je izjavila kako joj je paketić s dijamantima donesen usred noći, no ona ih nije zadržala.

Vezani članci Slika nije dostupna Elizabeth Taylor iza sebe ostavila imetak od milijarde dolara! Slika nije dostupna Haaški sud za ratne zločine želi Naomi Campbell kao svjedoka!

'Vidjela sma nekoliko dijamanata, bili su vrlo mali, izgledali su prljavo. Tada sam željela potražiti svog prijatelja, nekog kome vjerujem i tko radi u humanitarnim organizacijama za Afriku. Željela sam mu dati to kamenje, da učini nešto s tim, nisam ga htjela zadržati i točno to sam i učinila', rekla je haškom sudu Naomi Campbell.

>> Naomi Campbell u Haagu: Primila sam 'krvave dijamante'

Još jučer nije bilo jasno gdje su dijamanti nestali, no danas je južnoafrička policija, kako javlja CNN, potvrdila da je prijatelj manekenke još jučer tijekom dana njima predao neispolirane dijamante.

Naomi je očito kamenje predala prijatelju Jeremyju Ratcliffu, on nije znao što bi s njima pa ih je zadržao, iako mu je Campbell predložila da ih donira dječjoj zakladi Nelsona Mandele, kojoj je u to vrijeme bio direktor. On to nije učinio da ne umiješa zakladu u ilegalne radnje. Ratcliffa sad također čeka svjedočenje na haškom sudu.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju