Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Popularnosti trilogije 'Gospodari prstenova' pomogla je romantična priča Arwen i Aragorna, piše Forbes.


Sudeći po Forbesu najbolje plaćeni filmski par čine glumci Liv Tyler i Viggo Mortensen kao Arwen i Aragorn iz trilogije 'Gospodari prstenova'. Njihova ljubav pomogla je prodaji filma baziranoj na Tolkienovim knjigama sa zaradom od 1,8 milijardi dolara.

Vezani članci Jennifer Aniston i Ellen DeGeneres (Foto: Youtube Screenshot) Slavna komičarka i glumica sočnim poljupcem zapalile internet: "Ljudi su ovo čekali godinama" Ronaldo Georgina (Foto: Instagram) U sretnoj je vezi s raskošnom ljepoticom, a na Instagramu ljubi drugu: "Žena ti neće dati u kuću večeras"

Film čija se fabula vrti oko Froda i njegova nastojanja da se dokopa Mordora i tako uništi Sauronov Prsten protkana je romantičnom pričom između smrtnika Aragorna i vilenjakinje Arwen koja se zbog ljubavi odriče vječnog života i prigrljuje smrt.

Žene gledaju 'Gospodare prstenova' zbog ljubavne priče?

'Njezin odabir između besmrtnosti i ljubavi u kina je najviše privukao žene', piše u Forbesu. 'Sljubljivanje Vigga Mortensena i Liv Tyler namamilo je brojne djevojke na devetosatno gledanje trilogije pored toga što su u scenama uglavnom prikazivani orke, čarobnjaci i hobiti', stoji u Forbesu.

Drugi najprofitabilniji poljubac je takozvani 'Spiderman kiss', odnosno onaj između Kirsten Dunst (Mary Jane Watson) i Tobeyja Maguirea (Spider-Man/Peter Parker) u trilogiji 'Spiderman'. Film koji prati avanture superheroja Spidermana zaradio je milijardu i pol dolara.

Forbes piše kako je romantični poljubac na palubi između Jacka Dawsona i Rose DeWitt Bukater koje utjelovljuju glumci Leonardo DiCaprio i Kate Winslet razlog zbog kojeg je 'Titanic' najuspješniji film svih vremena s 11 osvojenih Oscara i zaradom od 1.1 milijarde dolara.

U nastavku je lista najprofitabilnijih poljubaca na filmskom platnu prema časopisu Forbes:

1. Viggo Mortensen i Liv Tyler u trilogiji 'Gospodari prstenova' (1,8 milijardi dolara)

2. Kirsten Dunst i Tobey Maguire u trilogiji 'Spiderman' (1,5 milijardi dolara)

3. Kate Winslet i Leonardo DiCaprio u filmu 'Titanic' (1.1 milijardi dolara)

4. Shia LaBeouf i Megan Fox u filmu 'Transformers' (900 milijuna dolara)

5. Robert Pattinson i Kristen Stewart u filmu 'Sumrak' (600 milijuna dolara)

6. Julia Roberts i George Clooney u filmu 'Oceanovih 12' (540 milijuna dolara)

7. Julia Roberts i Richard Gere u filmu 'Zgodna žena' (481 milijun dolara)