Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska filmska akademija uvrstila je hrvatski film Dejana Aćimovića "Moram spavat', anđele" među 40 najboljih europskih filmova za ovu godinu, priopćeno je iz DA Filma.


Izvršni odbor Europske filmske akademije izvijestio je danas producenta filma da je "Moram spavat', anđele" uvršten među 40 najboljih europskih filmova za ovu godinu.

Vezani članci Slika nije dostupna Pogledajte novi spot Colonije: Zbog ovog je Indira čak hodala po rubu Velebita! Slika nije dostupna Pjesmom 'Anđele' Colonia se vraća svojim korijenima

U službenoj obavijesti stoji da je film kandidat za nominacije sljedećih nagrada - za najbolji film, režiju, scenarij, glavnu žensku i mušku ulogu, te kameru. Nominacije za navedene nagrade Europske filmske akademije bit će objavljene početkom studenoga.

Film je proizveden u koprodukciji DA filma, Hrvatske televizije, Televizije Bosne i Hercegovine i Croatia filma, a premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Pula film festivalu. Tada su Nataša Dorčić i Olga Pakalović nagrađene Zlatnim arenama za glavnu i sporednu žensku ulogu, autor glazbe Livio Morosin nagrađen je nagradom Breza, i proglašen je najboljim filmom od strane Žirija mladih.