U Južnoj Koreji je održan izbor za Mistera svijeta. Dino je 20 dana proveo u društvu nabildanih i povremeno golih frajera.


Najzgodnijim muškarcem na planeti, između 69 predstavnika, proglašen je 24-godišnji Irac Kamal Orlando Ibrahim. Naš predstavnik Dino Bubičić bubnuo je već u prvom krugu i ispao. Budući da živi u Rijeci nismo se susreli, već smo intervju obavili putem e-maila.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović Pogledajte kako je Milanović reagirao na pitanje o ljubimcima: "Ne možete me zamisliti s dobermanom. Sljedeći korak je vukodlak" Slika nije dostupna Vlatka Pokos: Cijela priča je plod bolesnih umova

'Addali' smo se na Facebooku, kako bih preuzela privatne fotografije iz albuma 'MR WORLD'. Pronašla sam i službene fotografije svih Mistera koji su se natjecali, i priložila ih na dnu članka.

Kako je bilo u Koreji?

Dino Bubičić: Lijepo iskustvo prije svega, natjecanje je bilo glamurozno i na svakom se koraku osjetila važnost tog događaja. Za Koreju je to bio događaj godine. No, atmosfera je bila fenomenalna do trenutka kada su objavili petnaest najljepših. Tada je nastao smijeh, nevjerica ostalih natjecatelja i pogledavanja.

S tim odabirom u kojem je bilo svega samo ne pravednosti, uništili su u nama sve ono dobro što smo stekli protekla dva tjedna.  Hrana je bila raznolika; malo riže, malo povrća, malo ribe. Dosta je skupo pa nismo baš šopingirali. Kava je recimo 25 kuna.

Što sada, nastavljaš se baviti manekenstvom?

Dino Bubičić: Bilo bi glupo reći da je manekenstvo i život u tom svijetu moji cilj. To je bila neka vrsta izleta koja je na kraju krajeva uvjetovana godinama i traje do tada dok je čovjek mlad. Cilj mi je otvoriti vlastiti biznis, iako sam svjestan da sada i nije najbolje vrijeme pa ću u iščekivanju boljeg sutra,
zajedno s Ivanom pokušati spojiti sve kontakte iz svijeta mode i u tom spektru započeti nekakav posao.

Vidim i ti si se poveo za trendom pisanja knjiga, o čemu češ pak ti pisati? Pišeš u slobodno vrijeme?

Dino Bubičić: Mogu reći da trenutno konačno zasluženo odmaram! Tempo u Koreji, u kojoj sam proveo 20-tak dana bio je ubitačan, tako da sam se s puta vratio umorniji nego kada sam krenuo.

Osim odmora na repertoaru je i dovršavanje moje knjige 'Zatvorska ptičica' koja govorio o zatvorskom iskustvu, a na policama bi trebala biti najkasnije do ljeta. Od ostalih poslova nema nekih velikih promjena budući da je recesija uzela maha i u svijetu manekenstva, no bliži se ljeto pa sa nadamo da će svari krenuti na bolje.

Ivana i ti ste u vrlo ozbiljnoj vezi, spreman za roditelja?

Dino Bubičić: Ljubav grije više nego ikada i konačno uživam u svim blagodatima ljubavnog života. Moram priznati da sam spreman preuzeti ulogu roditelja, iako o njoj još ne razmišljam, pošto smatram da je roditeljstvo u mlađim godinama puno lakše nego u 40-oj.

Što se, pak, umjetne oplodnje u susjednoj nam zemlji Sloveniji tiče, smatram da je to neprihvatljivo glede vremena u kojem živimo i da bi svaka zemlja u svojoj zdravstvenoj ponudi trebala nuditi tu mogućnost. Osobno ne bih volio da se moram susresti s tim problemom, no ukoliko dođe do toga nema šta, naravno kupnja vignete i put Slovenije.

Ukratko, tvoj jedan dan?

Dino Bubičić: Moja svakodnevica započinje buđenjem u 9. Zatim slijedi doručak, kao jedan od glavnih obroka kojeg ni pod koju cijenu ne preskačem. Kava sa prijateljima u kvartovskom kafiću je neizostavan dio svakog dana, te savršena prilika za listanje novina i komentiranje jučerašnjeg nogometa ili izlaska. Večer obično provodim kući gledajući neki film ili laganim izlaskom sa curom i prijateljima na piće. Živim kao svaki normalan čovjek i ništa se spektakularno u mom životu nije promijenilo unatrag nekoliko godina.

Jel te puca sreća?

Dino Bubičić: Sreća, što je uistinu sreća? Za svakoga je taj pojam drugačiji i najbitnije je da čovjek u životu radi ono što želi i što ga usrećuje i upotpunjuje, ma koliko te svari bile velike ili male. Mogu reći da sa sretan i potpuno ispunjen jer sam pronašao pravu ljubav, imam odlične roditelje i odane prijatelje koji me okružuju i uz odlično zdravlje čine sreću u mom životu.

No, ti si povrh svega veeeeliki vjernik...

Dino Bubičić: Veliki sam vjernik i Bog u mom životu igra veliku ulogu, iako ne odlazim svaku nedjelju na misu. Mogu reći da iako ne posjećujem Crkvu kao instituciju veoma često, osim velikim blagdanima. Vjerujem da Bog postoji i da će uslišiti sve moje molitve. On je bio uz mene kada mi je bilo najteže i čvrsto vjerujem u njegovo postojanje. Ne prođe večer a da se ne pomolim prije spavanja i olakšam dušu razgovorom s NJIM.