Posljednji dani slobode budućih farmera.


Kako posljednje sate provode u izolaciji, vidljivo uzbuđeni, i nestrpljivi da napokon započnu život na Farmi, budući farmeri i farmerice, 14 kandidata reality showa, povjerili su nam oni sami u predvorju zagrebačkog hotela Internacional na ležernoj kavici, na kojoj su isplivale i neke tajne, očekivanja, prognoze i neugodnosti.

Vezani članci Saša Vujnović i Edita Ptičar (Foto: Screenshot) Farmer Saša otkrio što se događa između njega i plavokose Edite Farma Frane (Foto: Screenshot) Farmeri Kristina i Matej imali su svašta za poručiti Frani: "Svi te tjeraju od sebe, daj šuti!"

Najstariji budući farmer, pjevač Elio Pisak, priznao nam je da se izvrsno osjeća, unatoč tome što je svjestan teškoća prilagodbe, ali optimistično očekuje da će se adaptacija na nove sustanare i Farmu odvijati s lakoćom. Nada se da će se kući, iako još nikamo nije otišao, vratiti živ i zdrav, te da će zateći prijatelje onako kako ih je ostavio. Pribojava se suprotnih karaktera, pa se već u izolaciji drži 'braće' najbliže po godinama, svojih kolega Daniela Popovića i Ive Amulića. Okolnosti u kojima se zatekao pred sam ulazak u Farmu Ivo shvaća kao show, kao odlazak na dobar koncert gdje će odraditi sjajan posao.

Sukladno tome osjeća i tremu kao pred svoj nastup. Priznao nam je da vjeruje da će uči u finale, te je dao do znanja da je vremešni trojac žilav i spreman na koješta izjavivši: 'Bili smo mi u vojsci JNA'. Daniel Popović nam je priznao da ga trenutno boli glava, ali da se ne osjeća izbačenim iz takta. 'Ne bih radio kalkulacije, ali siguran sam da će mi se javiti želja za povratkom kući.', izjavio je Daniel, i dodao da ako netko u predstojećim mjesecima poželi otići kući, treba ga pustiti da ode.

Bivši mister Antonio Marušić, u izolaciji je, kaže, napisao blog, i to po prvi put u životu. Morao je, tvrdi nekamo pretočiti impresije. 'Miješaju mi se osjećaji i razmišljam što nas očekuje na selu, u izolaciji, bez svakodnevnih stvari, i pitam se da li bez tih stvari dolaze do izražaja prave ljudske vrijednosti koje smo svi zatomili u sebi, ili prosuli po putu'. Pjesnički raspoložen, Antonio je sjetno dodao da se veseli što će barem malo udahnuti duh starih vremena.

Pjevač Josip Ivančić vrijeme je kratio čavrljajući u društvu Branke Mutti, koja pak nam je s nestrpljenjem rekla da jedva čeka da što prije krenu put Farme. 'Što prije krenemo, prije ćemo se i vratiti', njena je deviza. Ne skriva da joj je dojadila izolacija, te da se psihički dobro pripremila na sve uvjete. Istakla je da voli upoznavati ljude, i ljudske odnose, dok je njena neposrednost osvajala buduće sustanare.

Za razliku od nje, Marinela Jantoš Ella osjeća tremu jer bi željela biti nesputana, no brine je kako to postići pred kamerama 24 sata na dan. Ne bi voljela ispasti dosadna, priznala nam je svoju bojazan, kao ni previše paziti na to što priča. Zazire od velikih životinja, jer ju je, dodala je ogorčeno, svojevremeno ugrizao konj.

Samouvjereni Josip je jedini od svih kandidata s nestrpljenjem već odjenuo odjeću koju je pripremio za ulazak na Farmu. S nekoliko otkopčanih puceta bijele košulje, da bi osim preplanulih prsiju pokazao i krunicu naizgled nehajno ovješenu oko vrata, u poderanim trapericama i razbarušene kose, Josip je priznao da je malo uznemiren i prilično nestrpljiv jer želi što prije uči na Farmu i primiti se konkretnog posla. Važno mu je da sačuva iskrenost, poštenje i marljivost, pa makar se na Farmi zadržao samo tjedan dana, nego li da postane dvoličan i ostane do kraja.

Misica i manekenka Jelena Bosančić svoje je uzbuđenje začinila riječima: 'Znoj me oblio, kao da sam u meno pauzi, strah me!' A čega ju je strah ne skriva – međuljudskih odnosa, higijenskih uvjeta i kukaca. Unatoč početničkoj tremi, Jelena dodaje da bi na Farmi voljela ostati što duže, ali ne očekuje pobjedu. Na naše pitanje zašto, spremno odgovara: 'Jer smo na Balkanu, a tu žena nema šanse pobijediti.' S njome se složila i voditeljica Žana Štrbac. Iako je malo umorna od sinoćnjeg partijanja, koje se u izolaciji nametnulo samo od sebe, kako nam je povjerila, zalaže se za žensku solidarnost. Uostalom, s djevojkama je, koje su joj po godinama i interesima najbliže, već ostvarila prva prijateljstva. Pred sam ulazak na Farmu strepi od smrada i blata, krpelja i kreveta bez madraca za koje vjeruje da će ih ondje zateći.

Da ne haje za žensku solidarnost, ili pak sklapanje prvih prijateljstva pokazala je Maja Morales, koja se jedina nije pridružila budućim sustanarima. Umjesto nje neobaveznom druženju u predvorju hotela nazočio je Majin manager, enfant terrible prošle sezone Farme Ante Gotovac, koji je suvereno obavljao svoju novu funkciju. I dok je neke pokušaje poziva da se pridruži ekipi Maja osujetila riječima 'Nije nikakva žurba', njen je manager nakon dužeg iščekivanja obznanio da će Maja 'sići', ali da trenutno očekuje frizerku.

Njenu je odsutnost dobro iskoristila Sabina Čedić, plijeneći pažnju izazovnim pozama pred brojnim fotografima koji su se ondje zatekli. Pršteći šarmom i seksipilom, Sabina je izjavila da se osjeća opušteno, veselo i uzbuđeno. Koketno je dodala da tremu nema od umora, jer se noć ranije dobro istulumarila. Ipak, o pojedinostima nije željela govoriti. Samouvjereno nam je kazala da će na Farmi dati sve od sebe, i da neće odustajati na putu do finala.

Vrckava Sabina nije propustila priliku da naglasi kako su joj svi kandidati dragi, i da se sa svima skompala, te da ima osjećaj kako će se svi dobro slagati.

I Kristijan Rahimovski je druženje sa budućim sustanarima odložio je za kasnije, baš kao i Maja, ali on, za razliku od Maje, posljednje izolacijske sate radije krati u društvu obitelji koja mu je velika podrška. Držeći se za ruke sa suprugom Ivom, Kristijan nam je rekao da ga samo zanima nakon koliko će se dana moći opustiti. Odlazak na Farmu vidi kao idealnu priliku da bude sam sa sobom, te da se bolje upozna. Svaku krizu, pa tako i onu pušačku, osujetit će na samome početku, jer, kaže, ima dobru samokontrolu.

Bivša Feminemka Nikol Bulat svoje prve dojmove o kandidatima izrekla je riječima: 'Ljudi su dragi i simpatični'. Naglasila je da se sa svima sprijateljila već prvi dan, dok se s curama malo bolje povezala. Odlazak na Farmu vidi kao neku vrstu odmora, i kao Kristijan Curavić i većina budućih farmera i farmerica jedva čeka da kroči na to već legendarno seosko imanje.