Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Barbara West Dainton, jedna od preživjelih s broda Titanic koji je 1912. godine doživio brodolom, preminula je u Engleskoj u dobi od 96 godina.


Dainton je preminula 16. listopada u staračkom domu u mjestu Camborneu. Vijest je potvrdio Peter Visick, jedan od njezinih rođaka.

Vezani članci Injekcija i cijepljenje, ilustracija (Foto: Getty Images) Cijepiti se ili ne biti: I William Shakespeare cijepljen protiv korone, uslijedila lavina duhovitih komentara Početak drugog lockdowna u Londonu Engleska bilježi sjajne rezultate nakon uvođenja drugog lockdowna: ''Zahvaljujući ljudima virus je pod kontrolom''

Dainton je rođena u Bournemouthu na jugu Engleske 1911. godine i bila je premlada da bi se sjećala kobne noći u kojoj je na moru stradalo više od 1.500 ljudi.

Nakon nesreće vratila se u Englesku, gdje se 1952. godine udala. Godinama je izbjegavala kontakte s medijima koji su željeli saznati informacije o nesreći na Titanicu. Inzistirala je da njezin pogreb bude održan u tajnosti.

Sada je Elizabeth Gladys 'Millvina' Dean ostala posljednja preživjela osoba najpoznatijeg brodoloma u povijesti.

Amerikanka, Lillian Gertrud Asplund, preminula je prošle godine u 99. godini u Massachusettsu.

Na brodu nije bilo dovoljno pojasa za spašavanje za više od 2.200 članova posade i putnika. Samo su se rijetki uspjeli dokopati mjesta u čamcu.