Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krajem ovog proljeća Zagreb dobiva novi glazbeni spektakl, rock festival Radar, a bendovi koji probijaju led svjetski su poznati Kaiser Chiefs, Placebo i Queens Of The Stone Age, koji će 20. lipnja nastupiti u Sigetu na igralištu NK Hrvatski dragovoljac.


Najavljeni bendovi trenutačno suvereno vladaju svjetskom glazbenom scenom. Britanski alternativci Placebo djeluju već više od desetljeća, a iza sebe imaju šest albuma, piše Jutranji list.

Vezani članci Slika nije dostupna Volkswagen Passat proglašen Europskim automobilom godine Slika nije dostupna Ovo su finalisti za izbor Svjetskog automobila godine 2015.

Kaiser Chiefs su zvijezde new wave rocka, a okupili su se u Leedsu 1997. godine otkad su osvojili tri Brit nagrade. Hard rock bend Queens Of The Stone Age dolazi iz sunčane Kalifornije, a osnovan je također 1997. godine.

Za organizaciju festivala odgovorna je austrijska tvrtka Musicnet na čijem je čelu Harry Jenner, koja u Austriji organizira oko 300 koncerata godišnje, uključujući nekoliko velikih festivala. 

Musicnet se u Hrvatskoj navodno namjerava upustiti i u organizaciju klupskih i dvoranskih koncerata, a takvi planovi na domaćoj su promotorskoj sceni naišli na pojedina neodobravanja.

'Jedina šansa za uspjeh nekog festivala u Hrvatskoj jest da organiziramo tržište zajedno s drugim hrvatskim promotorima i da se ne natječemo jedni protiv drugih', rekao je Jenner koji je nedavno u intervjuu za američki koncertni magazin Pollstar kritizirao hrvatsko koncertno tržište.