Vijest da se Madonna vraća u Malavi brzo je u medijima odjeknula kao najava još jednog posvajanja, trogodišnje malavske djevojčice Grace. Glasnogovornica popularne pjevačice takve je informacije brzo i oštro opovrgnula.


'Madonna se vraća natrag u Malavi kako bi tamo nastavila sa svojim humanitarnim radom, ali ne planira posvojiti još jedno dijete', izjavila je Liz Rosenberg glasnogovornica pop zvijezde.

Vezani članci Prosvjed Inicijative Spasi me, ilustracija Udruga za ravnopravno roditeljstvo tvrdi da Inicijativa "Spasi me" nije stručna: "Zašto su oni jedini pozvani o tome diskutirati?" Jelena Veljača Jelena Veljača: "Ako sam nekom svojom ostrašćenom izjavom izazvala i mikrodio atmosfere linča prema socijalnim radnicima, želim se ispričati"

Popularna 48-godišnja pjevačica prošle je godine izazvala buru zbog usvajanja jednogodišnjeg malavskog dječaka, Davida Bande. 

Udruge za posvajanja djece optužile su je kako se za posvajanje djeteta poslužila svojim bogatstvom i statusom zvijezde ne bi li zaobišla zakone o strancima koji posvajaju djecu u Malaviju. 

No postupak posvajanja Davida Bande je legalan i Madonna ga je uzela iz sirotišta nakon što je umrla njegova majka. Njegov otac Yohane Banda je živ, ali je dao podržao posvajanje sina. 

Rosenberg je izjavila kako joj nije poznato hoće li ovoga puta u Malavi s Madonnom putovati i dječak kako bi se susreo s ocem. 

Uz Davida Madonna ima 10-godišnju kćer Lourdes i 6-godišnjeg sina Rocca. U braku je s britanskih redateljem Guyem Ritchijem.