Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Festival talijanske kancone u Sanremu, koji je proglašenjem pobjednika završio prošle noći, imao je slabu gledanost na televiziji i zasigurno je označio konac umjetničkom direktoru i voditelju Pippo Baudu koji je od 58 festivala dosad 13 puta bio voditelj.


Pobijedili su duo Gio Di Tonno i Lola Ponce s pjesmom, koju je napisala talijanska rokerica Gianna Nannini, "Colpo di fulmine" (Ljubav na prvi pogled). Taj par inače nastupa u mjuziklu "Zvonar crkve Notre Dame".

Vezani članci We still dance festival Svjetske zvijezde uživaju na Pagu: Najljepši ljetni boutique festival "We Still Dance" nastavlja u plesnom ritmu Policija, ilustracija Tragedija na festivalu glazbe: Unatoč naporima liječnika, preminuo 22-godišnji njemački državljanin

Drugo mjesto osvojila je mlada Anna Tatangelo, s pjesmom o prijatelju homoseksualcu "Il mio amico" (Moj prijatelj), a treći je mladi rimski pjevač Fabrizio Moro s pjesmom "Eppure mi hai cambiato la vita" (Ipak si mi izmijenila život).

Kritika je bila vrlo oštra prema svim kanconama, a posebno prema već zastarjelom prikazivanju najstarijeg talijanskog festivala.

Televizijska gledanost bila je osobito niska u odnosu na prijašnje godine, iako se ne može kazati kako je između šest i osam milijuna gledatelja mala brojka. 

No, televizijski gledatelji su primjerice radije gledali talijanski serijski film na privatnoj tv-postaji Canale 5 negoli Festival u Sanremu na prvom programu RAI-a. 

Očito je da će se za sljedeću godinu trebati pronaći nova formula i prije svega novi, mlađi, voditelj.