Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Festival talijanske kancone u Sanremu, koji je proglašenjem pobjednika završio prošle noći, imao je slabu gledanost na televiziji i zasigurno je označio konac umjetničkom direktoru i voditelju Pippo Baudu koji je od 58 festivala dosad 13 puta bio voditelj.


Pobijedili su duo Gio Di Tonno i Lola Ponce s pjesmom, koju je napisala talijanska rokerica Gianna Nannini, "Colpo di fulmine" (Ljubav na prvi pogled). Taj par inače nastupa u mjuziklu "Zvonar crkve Notre Dame".

Vezani članci Zlatan Ibrahimović Ibrahimović obradovao srpsku pjevačicu uz čiji je hit išetao na pozornicu Sanrema, pogledajte kako mu je zahvalila Margareta Ferek Petrić Muzički biennale Zagreb ove godine slavi 60. rođendan, a održat će se od travnja do rujna!

Drugo mjesto osvojila je mlada Anna Tatangelo, s pjesmom o prijatelju homoseksualcu "Il mio amico" (Moj prijatelj), a treći je mladi rimski pjevač Fabrizio Moro s pjesmom "Eppure mi hai cambiato la vita" (Ipak si mi izmijenila život).

Kritika je bila vrlo oštra prema svim kanconama, a posebno prema već zastarjelom prikazivanju najstarijeg talijanskog festivala.

Televizijska gledanost bila je osobito niska u odnosu na prijašnje godine, iako se ne može kazati kako je između šest i osam milijuna gledatelja mala brojka. 

No, televizijski gledatelji su primjerice radije gledali talijanski serijski film na privatnoj tv-postaji Canale 5 negoli Festival u Sanremu na prvom programu RAI-a. 

Očito je da će se za sljedeću godinu trebati pronaći nova formula i prije svega novi, mlađi, voditelj.