Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na 34. dodjeli Međunarodnih Emmy nagrada za najbolja televizijska ostvarenja nastala izvan Sjedinjenih Država dominirale su britanske televizije, a posebna nagrada pripala je grupaciji CME, u čijem je vlasništvu Nova TV.


Međunarodnu Emmy nagradu u kategoriji najbolje ženske uloge dobila je nizozemska glumica Maryam Hassouni za ulogu Lajle, palestinske teroristkinje u tv-filmu "Offers", a nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Britancu Rayu Winstonu za ulogu Vincenta u istoimenom tv-filmu, izvijestio je Associated press sa svečane dodjele održane u dvorani newyorškog hotela Hilton.

Vezani članci Slika nije dostupna Valentinovo u Hilton hotelima u Zagrebu Slika nije dostupna Glavna "zvijezda" Emmyja bio je Donald Trump (iako nije bio prisutan)

Svečanošću u New Yorku dominirali su Britanci kojima je pripalo šest od ukupno devet nagrada International Emmy Award. No, nagradu za najbolje filmsko ostvarenje dobio je francuski tv-film "Nuit Noire" redatelja Alaina Tasme po scenariju Patricka Rotmana, prenosi France presse.

Tv-film "Life on Mars" u produkciji BBC-ja dobio je nagradu u
kategoriji najboljeg dramskog tv-ostvarenja, a nagrada za najbolju tv-komediju pripala je filmu "Little Britain" u produkciji iste tv-mreže.

Najboljim tv-ostvarenjem za mlade proglašena je britanska tv-serija "Sugar Rush", a nagradu za najbolji dokumentarni tv-film osvojio je "Hiroshima" snimljen u međunarodnoj koprodukciji. 

Američkom redatelju Stevenu Spielbergu dodijeljena je nagrada za cjelokupni doprinos radu u televizijskim produkcijama.

Posebnu je nagradu dobila tvrtka CME - Central European Media Enterprises, vodeća tv-grupacija za središnju i istočnu Europu utemeljena 1994. i njezin utemeljitelj i predsjednik Amerikanac Ronald S. Lauder za pionirski rad na razvoju neovisne televizije u šest zemalja središnje i istočne Europe, čiji program prati 82 milijuna gledatelja, s vodećim tv-mrežama u Hrvatskoj (Nova TV), Češkoj Republici, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Ukrajini.

Međunarodna akademija za televiziju najveća je neovisna organizacija globalnih tv-mreža s više od 500 članova u 70 zemalja diljem svijeta i s više od 500 tvrtki. Zadaća joj je prepoznati i nagraditi kvalitetu u tv-programima i produkcijama nastalim izvan Sjedinjenih Država.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju