Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nazočnosti članova obitelji, rodbine, prijatelja, velikog broja dramskih umjetnika te kulturnih i javnih djelatnika na zagrebačkom groblju Mirogoj pokopan je danas Duško Gruborović, kazališni i televizijski glumac, pjesnik, tekstopisac i dugogodišniji član ansambla Satiričkog kazališta 'Kerempuh'.


Ispred mrtvačnice od Gruborovića se u ime kazališta "Kerempuh" oprostio Fadil Hadžić, a nad grobom prijatelji i suradnici Antun Tudić i Enes Kišević koji su pročitali nekoliko njegovih pjesama.

Vezani članci Ilustracija Bizaran slučaj šokirao obitelj pokojnika: "Došli smo po tijelo oca, a kad smo otvorili lijes..." Ilustracija Groblja su im pretrpana, pogrebi preskupi: Oni su pronašli alternativu, nude se i novčane nagrade

Na komemorativnom skupu u 'Kerempuhu' oproštajne riječi preminulom glumcu Dušku Gruboroviću uputio je ravnatelj toga kazališta Duško Ljuština, koji je podsjetio da je Gruborović cijeli glumački vijek proveo u tom kazalištu u kojemu je odigrao 40-tak uloga.

Istaknuo je kako je Gruborović, uz ostalo, stekao simpatije publike tumačeći ulogu Ive u drami Slavka Kolara 'Svoga tela gospodar'.

'Gruborović je bio vitez riječi, promicatelj duha, pjesnik i glumac, koji je kazališnu i književnu scenu napustio u naponu glumačke karijere', rekao je Ljuština.

U ime Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) od Duška Gruborovića oprostio se Zlatko Krilić, rekavši kako je 'Duškov drugi talent bilo književno stvaralaštvo, posebice pjesništvo, za što je dobio i nagradu 'Zvonimi Golob' '.

Od preminulog kolege i prijatelja oprostili su se glumci 'Kerempuha' Elizabeta Kukić i Antun Tudić.

Glumac Duško Gruborović (1956.) iznenada je preminuo u ponedjeljak, 4. prosinca, u Zagrebu, tijekom snimanja televizijske serije 'Nad lipom 35'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju