Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineske vlasti angažirale su kontroverznog američkog redatelja Olivera Stonea za snimanje kratkog filma o Pekingu kao domaćinu Olimpijskih igara 2008.


Redatelj filmova "Vod smrti", "JFK", "Rođen 4. srpnja" i "WTC" napravit će petominutni film u kojem će se baviti kulturološkim vezama Pekinga i ostatka svijeta, a film će se prikazivati u kineskim kinima i televiziji.

Vezani članci Slika nije dostupna Tko je dobio ulaznice za film 'Wall Street: Novac nikad ne spava' Slika nije dostupna Radi starog Michaela Douglasa zanijemjeli na filmskom setu

Kina i SAD su dvije ogromne države koje moraju bolje upoznati jedna drugu, te se nadam da će ovaj film tome doprinijeti. Mir i harmonija u svijetu bit će glavna tema filma u čijem je središtu Peking, kazao je 60-godišnji Stone listu Beijing News.

Kinezi za promociju OI u Pekingu nisu angažirali samo Stonea, već i dobitnika Oscara za film "Cinema Paradiso" 1989. Talijana Giuseppea Tornatorea i Iranca Majida Majidia, koji će također raditi kratke filmove.