Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Holivudskog glumca i režisera Georgea Clooneya, koji je u glavni grad Velike Britanije doputovao zbog promocije svojeg zadnjeg filma "Leatherheads", u utorak su vrištanjem i naguravanjem na Leicester Squareu dočekale stotine obožavateljica, prenijeli su britanski mediji.


S njim je doputovala i njegova partnerica u ovoj romantičnoj komediji, glumica Renee Zellweger.

Vezani članci Britanska policija, ilustracija Strava u Londonu: U masovnoj tučnjavi nožem ubijeno dvoje tinejdžera, ljudi bezuspješno oživljavali dječaka Slika nije dostupna George Clooney slab na šankerice

Clooney u filmu utjelovljuje američkog nogometaša iz 20-ih godina prošlog stoljeća koji se zaljubljuje u izvjestiteljicu, no prve kritike u Americi su prilično podijeljene, a ni filmske se blagajne ne mogu pohvaliti velikom zaradom nakon prikazivanja u kinima prošlog vikenda.

U stvarnom životu, Clooney priznaje, sjećanje na sportske ambicije prilično su frustrirajuće: "Odigrao sam dvije utakmice sa Cincinnati Redsima. Sve je bilo OK, samo sam bio netalentiran", kazao je uz osmijeh.

Na pitanje novinara prije premijere, u čemu je tajna njegove fatalne privlačnosti za žene, Clooney je u šali odgovorio: "Mislim da nema ništa što im se na meni ne bi svidjelo. Koliko nam vremena ostaje? Zapravo, mislim da je stvar u mojoj kosi?", na što se nadovezala Zellweger koja je kazala kako mu kosa "izgleda gotovo potpuno prirodno".

Prije londonske premijere Clooney se u Downing Streetu sastao s britanskim premijerom Gordonom Brownom s kojim je razgovarao o krizi u Darfuru. Glumac, koji je u siječnju postao UN-ov veleposlanik mira, novinarima je rekao da je na sastanku izložen "odličan prijedlog" o prikupljanju financijskih sredstava koja bi omogućila kupnju ili leasing mirovnog helikoptera.

Brown je situaciju u Darfuru ocijenio potpuno "neprihvatljivom", pohvalivši Clooneyev angažman u tom dijelu Sudana.

"Iznimno sam zahvalan Georgeu Clooneyu što je skrenuo pozornost svijeta na ovu krizu, na humanitarnu tragediju ogromnih razmjera, u kojoj se svijet mora angažirati", kazao je Brown.

Britanski premijer, a posebno njegova supruga Sarah, iskoristili su priliku i fotografirali se sa slavnim glumcem.