Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Večerašnja istraga donosi vam nove šokantne priče koje krije mračna strana Hrvatske te još jednu zanimljivu rekonstrukciju zločina koji je prestravio požeški kraj.


Javno pokajanje ubojice

Vezani članci Nacionalni park Brijuni - 1 Protiv bivšeg predsjednika istarskog HDZ-a pokrenuta istraga zbog trgovanja utjecajem: Tražio da se na Brijunima zaposli dvoje ljudi Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Stečajnom sucu i još troje osumnjičenih određen jednomjesečni istražni zatvor, tereti ih se da su ukrali 30 milijuna kuna

Prošlo je godinu dana otkad je u okolici Veli Gorice Tihomir Huzjak s čak 2,56 promila alkohola u krvi automobilom naletio na 23-godišnjeg Igora Mihića. Mladić je ostao na mjestu mrtav. No ubojici nije oduzeta vozačka. On i dalje normalno sudjeluje u prometu dok na slobodi čeka odlazak na troipolgodišnju robiju. Takva nam je, na žalost, pravna država. Huzjak se nikada nije ispričao obitelji Mihić. Nikada, sve do Istrage. Pronašli smo ubojicu. Pokajao se pred našom kamerom. Priznaje da je bio mrtav pijan i tvrdi: od dana tragedije više nisam popio ni kap alkohola niti sam sjeo za volan.

Rekonstrukcija: čekić, ljubav i smrt

24. siječnja 2004. - prije točno četiri godine - po požeškim je kafićima Marijan Zlatković častio prijatelje za svoj 18. rođendan. I tu ne bi bilo ništa čudno da mladić nije znao da mu u obiteljskoj kući u obližnjem selu Vetovu leže otac, majka i dvojica braće smrskanih lubanja. Štoviše, Marijan ih je sam zatukao čekićem i ostavio da leže u krvi, misleći da su svi mrtvi. Osvetio im se, kako je umišljao, jer ga nisu voljeli. Otac i braća nekim su čudom ipak preživjeli. Te sreće, na žalost, nije bila Marijanova majka. Za Istragu ekskluzivno govori otac ubojice.

Prevare: Nepismenoj i nepokretnoj starici oteto 1,5 milijuna kuna

Kako bi si mogla platiti starački dom, nepokretna bakica Vera Habdelić odlučila je prodati zemlju. Za nju je trebala dobiti milijun i pol kuna! Budući da je nepismena, za pomoć se obratila nećaku, bivšem policajcu. Zemlju je prodala, no ostala je i bez doma i bez kune u džepu. Tko zna koliko je nemoćnih starica tako prevareno u Hrvatskoj! Premda joj nećak prijeti, gospođa Vera pozvala je Istragu u pomoć. Posjetila ju je naša ekipa. Ali nije došla sama. Dovela je i policiju koja sada ispituje slučaj.

Istragu pogledajte danas u 20.00 na Novoj TV.