Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv američkog glumca Richarda Gerea i indijske glumice Shilpe Shetty hinduske nacionalističke skupine podnijele su kaznenu prijavu zbog "opscenog" izmjenjivanja osjećaja u javnosti, objavili su tamošnji mediji u srijedu.


Druga je prijava podnesena protiv televizijskih postaja koje su njihovo ljubljenje i grljenje prikazale u svojem programu. Prijave su podnijele hinduske nacionalističke grupe, koje osuđuju nedolično prikazivanje žena u javnosti. 

Vezani članci Iskrica Strčić - 2 Hrvatskoj nedostaje sigurnih kuća, otkad je počela pandemija redovito su popunjene: "Svake godine broj nasilja raste" Ivana Ćubelić Stanovnici Vranjica bore se za život i zdravlje: ''Inspekcije ne reagiraju, jednostavno nas samo odbiju..."

Prema indijskom zakonu, prikazivanje "opscenosti" u javnosti kažnjava se s maksimalno dvije godine zatvorske kazne ili novčanom kaznom u iznosu od 2.000 rupija (oko 240 kuna).

Sudac koji je zaprimio prijave, nije odmah pokrenuo sudski postupak, već je od televizijske mreže NDTV zatražio da mu se dostavi snimka sporne scene do 25. travnja.

Gere je izazvao bijes hindusa koji su u nekoliko indijskih gradova palili njegove slike nakon što je u javnosti poljubio indijsku glumice Shilpu Shetty.

Sve se dogodilo na skupu organiziranom kako bi se skrenula pozornost na širenje AIDS-a u New Delhiju. 

Gere je najprije poljubio Shilipinu ruku, i zatim je još tri puta poljubio u obraz. Shilpa mu je odmah rekla da je to previše s obzirom da je Indija zemlja u kojoj se javno iskazivanje nježnosti smatra tabuom.