Kad je o parkiranju riječ, bez obzira na poskupljenje, parkirališta su i u utorak diljem zemlje puna. Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je koje su nove cijene parkinga u svim većim gradovima Hrvatske nakon uvođenja eura.

Galerija Nove cijene parkinga - 1 Nove cijene parkinga - 2 Nove cijene parkinga - 3 +1 Nove cijene parkinga - 4

Osim korekcije cijena u uslužnim djelatnostima, i javne službe posegnule su za tim potezom, uz nešto manju razliku. Tako su se reporteri Dnevnika Nove TV uputili u gradove diljem Hrvatske i provjerili kakvo je stanje s naplatom parkiranja.

U Zagrebu, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak, većina aparata ne radi. Građani su zbog toga prisiljeni plaćati SMS-om, a parkirna karta za prvu zonu u Zagrebu poskupjela je za jedan cent.

Ilustracija Jesu li se poslovni subjekti doista pripremili za konverziju? Iz HNB-a otkrili koliko je startnih paketa s eurima otkupljeno prije 1. siječnja

Iz Holdinga javljaju da su cijene očekivano zaokružene, u skladu sa zakonom, pa parkiranje u prvoj zoni iznosi 1,60 eura za sat, što je 12,06 kuna. Dosad je, naime, bilo 12 kuna. U drugoj zoni parkiranje stoji 27 lipa više, a u trećoj 26 lipa više nego prije.

Javna garaža u širem centru Zagreba svoje je cijene digla za gotovo 200 posto pa tako mjesečna karta, koja je donedavno koštala 250 kuna, sada košta čak 100 eura. Tako je, doznaje se iz Holdinga, zbog rasterećenja.

Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivana Petrović o oproštaju od Benedikta XVI.: "Papa emeritus bit će položen u trostruki lijes"

Cijene su zbog zaokruživanja više i u Splitu, a samo su u Osijeku cijene niže. Ondje je prva zona s četiri kune pala na 50 centi.

Rijeka je najviše digla cijene. Ondje se za parkiranje u strogom centru, umjesto nekadašnjih osam kuna, plaća 1,40 eura. Parkiranje u širem centru košta jedan euro, a donedavno je koštalo sedam kuna. Međutim, ni ondje ne rade automati, pa se parkiranje mora plaćati SMS-om.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju