Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u letu, problemi na tlu

Malo je posrnuo: Najbolji zrakoplov na svijetu F-35 parkirao "na nos"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolji borbeni zrakoplov današnjice, inače problematični F-35, doživio je nesreću prilikom slijetanja u vojnu bazu na Floridi. Naime, inačici tog zrakoplova F-35A Lightning II otpao je prednji stajni trap, pa se parkirao "na nos" na pisti.

Fotograf Northwest Florida Daily Newsa našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme te uhvatio trenutak kad je američki borbeni zrakoplov F-35A Lightning II ostao prez prednjeg kotača na pisti vojne zračne baze Eaglin na Floridi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme treninga VIDEO U Rusiji se srušio borbeni avion Za vrijeme aeromitinga srušio se MiG-23 tijekom mitinga u SAD-u VIDEO MiG se srušio na parkiralište: Piloti za dlaku izvukli živu glavu

"F-35A Lightning II, koji je u službi 58. borbene eskadrile, doživio je nezgodu na tlu", istaknuto je u priopćenju za medije američkog ratnog zrakoplovstva.

U priopćenju je navedeno kako je zrakoplov imao problem u letu, pa se vratio u bazu, pri čemu je sigurno sletio, no prilikom parkiranja jednostavno mu je otpao prednji stajni trap.

Pilot zrakoplova je neozlijeđen, a pokrenuta je i službena istraga o uzroku te nesreće, prenosi Business Insider.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene