Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se odgovor EU

Maduro odbio ultimatum EU-a i poručio da će se izbori održati 2025.: "Ovo je potpuni bezobrazluk"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro poručio je da će se idući predsjednički izbori održati 2025. godine, te je istovremeno odbio i osmodnevni ultimatum Europske unije.

"Oni bi trebali povući taj ultimatum. Nitko nam ne može davati ultimatume. Venezuela nije povezana s Europom. Ovo je potpuni bezobrazluk", rekao je za CNN Turk venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro, a prenosi RT.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu Venezuelanska vojska (Foto: AFP) Žele potaknuti pobunu u Venezueli SAD u izravnom kontaktu s venezuelskom vojskom: "Ti razgovori su vrlo, vrlo ograničeni"

Maduro je odbio europski ultimatum kojim se pozvalo na raspisivanje novih izbora u roku od osam dana. Maduro je poručio da će se novi izbori održati tek 2025. godine.

Maduro je isto tako poručio da je sppreman i sjesti za stol s opozicijom i pregovarati. "Spreman sam sjesti za pregovarački stol s opozicijom kako bismo mogli razgovarati za dobrobit Venezuele", rekao je Maduro za RIA Novosti, a prenosi BBC.

Venezuelanski predsjednik optužio je, s druge strane, američkog predsjednika Donalda Trumpa da je od Kolumbije i kolumbijanske mafije zatražio da ga smaknu.

"Nema sumnje, Donald Trump dao je naredbu da me ubiju. Rekao je kolumbijskoj vladi i mafiji da me ubiju. Ako mi se nešto dogodi, Donald Trump i kolumbijski predsjednik Ivan Duque bit će odgovorni", rekao je Maduro.

Maduro je naglasio da se ipak osjeća sigurno i da ga uvijek štiti venezuelanski narod.

Isto tako, Maduro je rekao da je već u nekoliko navrata pokušao razgovarati direktno s Trumpom, ali da je to spriječio Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton. Maduro je naglasio da s Trumpom pokušava stupiti u kontakt već dugo te da ima informacije da to Bolton uvijek spriječava.

Venezuelanski vrhovni sud zabranio je u međuvremenu vođi opozicije i samoproglašenom privremenom predsjedniku Venezuele Juanu Guaidu da napusti zemlju te su mu zamrznuti svi bankovni računi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene