Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova komplikacija

Visoki trgovački sud usvojio žalbu Francka i devet drugih vjerovnika Agrokora: Ništa od nagodbe do 10. srpnja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nagodbe vjerovnika do krajnjeg roka od 10. srpnja, čini se, neće biti. Franck je objavio priopćenje u kojem upozorava vjerovnike Agrokora i javnost da je Visoki trgovački sud usvojio njihovu žalbu na Rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu od 26. siječnja 2018. o osnivanju vjerovničkog vijeća na temelju razvrstavanja vjerovnika u pet skupina, odnosno ukinuo to rješenje. Franck je tu žalbu uputio zajedno s devet drugih domaćih i stranih vjerovnika.

Vjerovničko vijeće neće se moći formirati do krajnjeg datuma za postizanje nagodbe vjerovnika, 10. srpnja 2018., upozoravaju iz Francka priopćenjem za javnost u kojem obznanjuju da je Visoki trgovački sud Republike Hrvatske Rješenjem od 5. travnja 2018., objavljenom 27. travnja 2018., usvojio žalbe Francka i drugih devet domaćih i stranih vjerovnika te ukinuo Rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu od 26. siječnja 2018. o osnivanju vjerovničkog vijeća na temelju razvrstavanja vjerovnika u pet skupina.

Pročitajte i ovo Ročište za Agrokor (Foto: dnevnik.hr) ''Za'' glasali vjerovnici s 80,2 % ukupnih tražbina Izglasana nagodba o Agrokoru, Peruško: "Hvala svima, ovih zadnjih dana nije se puno spavalo", Plenković zahvalio Dalić Slika nije dostupna Predstavnica dobavljača Marica Vidaković Sklopljena nagodba o Agrokoru: "Dugo je trajalo, ali mislim da je na zadovoljstvo svih vjerovnika"

U prostorijama Kraša danas je održan sastanak koordinacije Agrokorovih dobavljača. Iako se bliže zakonski rokovi za postizanje nagodbe, otvorenih pitanja i dalje je mnogo. Dobavljači su nezadovoljni jer je izvanredna uprava potpisala ugovor s Gradom Zagrebom koji, prema njihovu mišljenju, Grad stavlja u povlašten položaj u odnosu na druge vjerovnike.

Kako doznajemo, Kraš je zbog toga protiv izvanredne uprave Agrokora dao i prigovor Trgovačkom sudu. Također, nakon što je Visoki trgovački sud ukinuo rješenje o razvrstavanju vjerovnika u pet skupina, iz Francka su upozorili kako ne vjeruju da će se Stalno vjerovničko vijeće uspjeti formirati do 10. srpnja.

"Jednoglasno je dana podrška gospođi Marici Vidaković kao našoj predstavnici... oko podneska po pitanju ispitivanja zakonitisti sporazuma koji su Grad Zagreb i izvanredni povjerenik Fabris Peruško napravili, a po pitanju naplate Grada Zagreba", rekao je Zoran Stanković iz Atlantic Grupe.

Sama Marica Vidaković, prokuristica Kraša, kazala je: "Ja vjerujem da je gospođa sudac imala uporište za ovo rješenje koje je donijela".

Vjerovničko vijeće je, podsjetimo, ključno tijelo postupka izvanredne uprave u Agrokoru.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti u niže priloženom dokumentu:

Franck Priopćenje Za Javnost 02.05. by Anonymous Aykg3WDQ9a on Scribd

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene