Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zima stiže

Umirovljenici ostali bez drva za ogrjev iako su ih još ljetos platili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljenici iz Ostrova pokraj Vinkovaca ostali su bez drva za ogrjev iako su ih još ljetos naručili i platili. Drva su naručili preko mjesne udruge umirovljenika.

Zima je pred vratima, a Mirina drvarnica je gotovo prazna. "Platila sam 5 metara drva još u 8 mjesecu, dala sam 1500 kuna za njih i ona još nisu stigla", govori Mira Milovanović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jezivo svjedočanstvo Zatočeni su u sobama, u neljudskim uvjetima zbog kojih umiru: "Moj je djed u bolnicu stigao žedan i gladan" Sandra Benčić Najavili rast Možemo! predstavio program za umirovljenike: "Sve jednokratne mjere su prevara, mirovina nije milostinja"

U istoj situaciji je i njena susjeda Božica koja je preko mjesne Udurge umirovljenika naručila 10 metara drva. "Nemam ni para, ni drva. Snijeg i zima dolaze, a ja sam stara, imam 78 godina", govori Božica Dominović.

Prozvana predsjednica Udruge umirovljenika sve, pa tako i novinare uvjerava da će drva stići ovih dana. Tvrdi da dobavljač ima kvar na kamionu i da zato drva kasne. "Čeka ih 19, odustalo je četvero. Oni koji su odustali dobili su pare. Nikad ničije pare nisam pronevjerila", tvrdi Nevenka Panić, Udruga umirovljenika Ostrovo.

Mira i Božica ne žele novac jer su sada drva skuplja za 50 kuna po metru. Jedna drugoj pomažu, iako su i jedna i druga ozbiljno bolesne. Mira živi od socijalne pomoći, u kući bez vode i WC-a, doslovno na rubu gladi. A za drva kojih nema izdvojila je svoju dvomjesečnu socijalnu naknadu.

Svi koji žele pomoći, to mogu učiniti putem sljedećeg kontakta:

Mira Milovanović, Kolodvorska 131, Ostrovo, broj mobitela: 098 1896271

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene