Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazak velikana

Suze, pisma i pljesak za starog morskog vuka: Najdirljiviji trenuci ispraćaja legendarnog Olivera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split se jučer oprostio od glazbenog velikana Olivera Dragojevića. Nakon jutarnje komemoracije tisuće Splićana na prepunoj su se Rivi oprostile od legendarnog Olivera. Uz spektakularnu bakljadu, zvona crkve svetog Dujma te brodske sirene, Oliverov je lijes katamaranom prevezen na njegovo posljednje počivalište u Veloj Luci.

Od Olivera se opraštaju članovi obitelji, brojni prijatelji i poznanici, kolege te svi oni koje je njegova glazba pratila kroz život.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Jučerašnji dan obilježili su tako brojni dirljivi trenuci.

Najbliži Oliverov prijatelj Zlatan Stipišić Gibonni nije mogao suspregnuti suze tijekom govora na komemoraciji u splitskom HNK-u. Kroz suze je izrekao naljepše misli i poruku svom dragom prijatelju i kapetanu.

"Jedan čovik je reka: 'Oliver, čuvaj se, jer ako nam odeš ti i užge nam se Marjan, onda smo propali.' Meni je ova vijest bila ka da se užga Marjan. Oliver je, sve smo rekli, ništa nismo rekli. Reka je da je on na svome brodu i kapetan i sluga. Ja znam da je on mislio na svoj brod 'Marko'. Ali mi znamo da je to istina u svim drugim segmentima života. I u njegovoj muzici, i kakav je bio u društvu. Prvi, a za se uvijek zadnji. Ja bih želija reć svome kapetanu da je sve kako triba i da je sve ovo more samo za te", jedva je u suzama izrekao Gibonni.

Jedan od najdirljivijih trenutaka na komemoraciji za glazbenu legendu Olivera Dragojevića bio je onaj na samom kraju programa u splitskom kazalištu, kada su svi okupljeni ustali i dugo pljeskali glazbenom velikanu.

Sa suzama u očima, svi okupljeni, uključivši i državni vrh - premijera Andreja Plenkovića i predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović - otpjevali su prekrasnu Oliverovu pjesmu "Vjeruj u ljubav" oprostivši se tako od legendarnog glazbenika koji je ujedinio ljude i u radosti i u boli.

Split se veličanstvenim ispraćajem kakav grad pod Marjanom ne pamti oprostio od Olivera. Tisuće okupljenih nisu mogle sakriti suze, a mnogi su se naježili kad se s bakljama osvijetljenog zvonika splitske katedrale zavijorio Oliverov portret.

Nakon toga katamaran s Oliverovim lijesom uz sirene i baklje s brodica uputio se u Velu Luku, gdje su legendarnog glazbenika uz pismu i pljesak dočekali njegovi sugrađani.

Najdirljivije trenutke jučerašnjeg dana pogledajte u priloženim videima.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene