Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MATE RADELJIĆ

Odlučio Odbor: SOA nije zloporabila ovlasti u slučaju razriješenog savjetnika Predsjednice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor, čijoj su sjednici nazočili svi članovi, uz dva glasa protiv, prihvatio je izvješće o provedenom stručnom nadzoru Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost te primio na znanje očitovanje SOA-e, rekao je predsjednik tog Odbora Ranko Ostojić.

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, koji je u utorak raspravljao o postupanju Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) prema Mati Radeljiću, razriješenom savjetniku predsjednice Republike, nije zaključio da je bilo zlouporabe od strane SOA-e, izjavio je novinarima predsjednik tog Odbora Ranko Ostojić (SDP).

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Brzi odgovor Plenković: "Milanović me zadnji put zvao prije 150 godina" Novi ravnatelj SOA-e - 4 Novi sukob s Plenkovićem Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV otkrio kad će Milanović riješiti imenovanje novog šefa SOA-e

Odbor, čijoj su sjednici nazočili svi članovi, uz dva glasa protiv, prihvatio je izvješće o provedenom stručnom nadzoru Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost te primio na znanje očitovanje SOA-e, "i nismo zaključili da je bilo zlouporabe od strane SOA temeljem tih izvješća", rekao je Ostojić novinarima nakon za javnost zatvorene sjednice.

Potvrdio je kako je time "slučaj Radeljić" za Odbor gotov.

"Sve što želi kao svoju istinu eventualno predstaviti Radeljić je već mogao napraviti u DORH-u", kazao je. Pojasnio je kako Radeljić nije mogao biti formalno pozvan na sjednicu Odbora, s obzirom na zakonske ingerencije Odbora.

Odbor ima pravo nadzora nad SOA-om, ali nemamo pravo biti istražno povjerenstvo, objasnio je Ostojić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene