Premijer Plenković komentirao je aktualne događaje tijekom obilaska Adventa u centru Zagreba.

Galerija +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)

Premijer Andrej Plenković smatra da je slučaj smjene Mate Radeljića s mjesta savjetnika Predsjednice prenapuhan.

Vezani članci Darko Klier, zamjenik glavne državne odvjetnice i šef Kaznenog odjela DORH-a Zamjenik glavne državne odvjetnice o nadzoru USKOK-a: "Takoreći ni iz čega je napravljena nevjerojatna afera" Arsen Bauk prosvjeduje ne noseći zaštitnu masku na sjednici Sabora - 1 Bauk traži da se uzme novac Uredu predsjednika, obrazloženje je urnebesno: ''Kako su leteći automobili tek u fazi prototipa...''

"Rekao sam to nekoliko puta, Predsjednica sama donosi svoje odabire, sama donosi odluke o razrješenjima. Riječ je o kadrovskim pitanjima i ne vidim tu ništa posebno", rekao ej premijer Plenković.

Na pitanje za komentar ako se u sve umiješala i SOA, premijer ponavlja da čitava stvar poprima preveliku dimenziju.

"Meni se čini da cijela ta tema dobiva preveliku dimenziju nego što jest i nije ovo prvi savjetnik koji je razriješen ili je do ostavku u Uredu Predsjednice. Očekivao sam malo više čvrstine, a puno manje plakanja", naglašava premijer.

Na pitanje o kome misli kad to kaže, premijer je jasan.

"Od ovog koji daje priopćenja", kaže Plenković.

Na kraju, vezano za taj slučaj, premijer ponavlja kako je čitava stvar prenaglašena.

"Ne vidim tu ništa posebno. Mislim da se radi od muhe slona", poručio je.

Slučaj Radeljić komentirali su u ponedjeljak i drugi političari.

"Sabor bi trebao odraditi svoj posao. Prije svega tu mislim na saborski odbor za nacionalnu sigurnost. Vidim da je sjednica već sazvana, odnosno da je najavljeno sazivanje te sjednice", rekao je Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid).

Miroslav Tuđam (HDZ) upitan da li bi saborski odbor za nacionalnu sigurnost trebao raspravljati o ovoj aferi s gospodinom Radeljićem, poručuje da osobni odnosi nisu predmet nacionalne sigurnosti.

Novinare je zanimalo ima li pomaka u kupovini Ine od MOL-a, koju je premijer najavio još prije dvije godine.

"Ima puno pomaka. Rekao sam da stav Vlade ostaje nepromijenjen. Ima niz otvorenih pitanja, koje zbog dosjea Ina-MOL opterećuju odnose Mađarske i Hrvatske. Mi smo korak po korak u dijalogu i stvaranju atmosfere dijaloga s kolegom Orbanom došli do toga da odem u Budimpeštu krajem prošle, a Orban u prosincu ove godine. Mislim da stvaramo preduvjete za jedno bolje rješenje i odnose koji će biti manje opterećeni problemima koje smo nasljedili", pojasnio je premijer.

Neizbježno je bilo i pitanje o mogućoj rekonstrukciji VLade, obzirom na sve veći broj zastupnika Milana Bandića u Saboru.

"Nikad o tome mi nismo razgovarali. Kad i ako to bude, to ću ja odlučiti", rekao je Plenković.

Samo povećanje broja zastupnika Milana Bandića, premijer nije komentirao.

"To ja ne znam, on je uvijek pun iznenađenja", rekao je.

Najstarije pjevanje u Hrvata! Kako o ojkanju pričaju oni koji ga njeguju od rođenja Ojkanje u Dalmatinskoj zagori (Foto: Nova Studio) Ojkanje u Dalmatinskoj zagori (Foto: Nova Studio) Ojkanje u Dalmatinskoj zagori (Foto: Nova Studio) +0 Ojkanje u Dalmatinskoj zagori (Foto: Nova Studio)

Mediji došli do snimke: Uspjela gola skočiti s tri metra visine i pobjeći mužu Rachael Ostovich (Instagram) Rachael Ostovich (Instagram) Rachael Ostovich (Instagram) +5 Rachael Ostovich (Instagram)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju