Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebno 385.000 potpisa

"Zabrinuti smo": Sindikati objavili koliko su potpisa prikupili za referendum protiv odlaska u mirovinu sa 67

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikalna inicijativa "67 je previše" koja prikuplja potpise za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina, objavila je danas kako su za sada prikupili 247.835 potpisa za raspisivanje refrenduma.

Da bi se referendum raspisao, treba prikupiti oko 385.000 potpisa.

Pročitajte i ovo Ministar gospodarstva Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Novca sad ima? Pitali smo ministra Horvata je li Vlada lagala kad je tvrdila da bi prihvaćanje zahtjeva sindikata napravilo 45 milijardi kuna štete Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, i Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Razgovor s Mislavom Bagom Krešimir Sever o referendumu: "Potpise ne možemo ni u kojim uvjetima povući. Ako je Vlada ovim kupovala vrijeme, na ulice idemo i prije"

"Svaki nam je potpis bitan, broj mora biti puno veći. Pozivamo građane da dođu i potpišu, nismo sigurni da ćemo uspjeti skupiti zacrtani broj potpisa. Loše vrijeme i vjerojatno propaganda kojoj smo svjedočili, propaganda od strane Vlade, neprincipijelna i demokratski neprimjerena. No faktor vremena bio je presudan, čini nam se. U poziciji smo da nam je svaki potpis važan da bismo uspjeli. Ova brojka nije optimistična i ne ulijeva mir. Važno je alarmirati sve koji su protiv povećanja na 67 godina, sve koji su za nas, da ozbiljno shvate da je ovo jedinstvena prilika i da druge prilike nakon ove više neće biti. Zabrinuti smo hoćemo li uspjeti", rekao je predsjednik Matice hrvatskih sindikata, Vilim Ribić.

Podsjetimo, nakon što je Inicijativi "67 je previše" počeo opadati broj potpisa koje prikupljaju za referendum, za to su optužili Vladu i promidžbene spotove kojima promovira svoju mirovinsku reformu.

Iz Matice hrvatskih sindikata poručili su da su posljednje izjave premijera i pojedinih članova Vlade usmjerene ne samo protiv ove akcije nego i protiv naroda te da je sve dovelo i do incidentnih situacija.

''Da reklama djeluje i da vlast zapravo radi protiv naroda, najbolje se vidi i po nekoliko ekscesa koji su se dogodili ne samo po ovom jenjavanju već i po nekoliko ekscesa. U Zagrebu na Sveticama su napadnute naše kolegice koje su stajale na štandu, trgani su plakati'', rekao je Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene