Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NI KAZNENO DJELO NITI PREKRŠAJ

Ravnatelj policije potvrdio: Neovisni za Hrvatsku neće dobiti prijavu zbog zastave s prvim bijelim poljem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj policije Nikola Milina kazao je u Okučanima da policija neće podnositi prijavu protiv Brune Esih i Tomislava Jonjića iz stranke Neovisni za Hrvatsku zbog toga što su iz prostora stranke u Jurišićevoj ulici u centru Zagreba izvjesili zastavu koja na grbu ima prvo bijelo polje.

"Policija neće prijaviti. Izašli smo na mjesto događaja, to je naša obaveza na svaku dojavu građana. Utvrđeno je da nema elemenata kaznenog djela djela niti prekršaja", kazao je Milina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Mislimo ozbiljno i dugoročno" Neovisni za Hrvatsku: Bez izlaska na izbore ne može se ostvariti demokratska volja Slika nije dostupna Imat će zajedničku listu Neovisni za Hrvatsku i HSP sklopili Sporazum o suradnji na euroizborima

Podsjetimo, policija je u dva navrata, u ponedjeljak poslijepodne i u utorak ujutro, intervenirala u prostorijama stranke Neovisni za Hrvatsku. Kako je priopćila stranka Brune Esih, policija je intervenirala ''zbog povijesne hrvatske zastave'', zastave na kojoj grb ima prvo bijelo polje.

O svemu se oglasila i policija.

"U svim takvim slučajevima, pa tako i u ovom, policijski su službenici temeljem dojava građana izašli na mjesto događaja te utvrdili stvarno stanje, odnosno provjerom u ovom konkretnom slučaju, nije utvrđeno počinjenje prekršaja ili kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti.

Prilikom postupanja na navedenoj adresi obavljen je razgovor sa zatečenim osobama, koje nisu imale prigovora na postupanje policijskih službenika", poručili su iz policije.

Aktualno Bandić u Maksimiru dijelio grah, stigao uz pratnju bubnjara, sindikati prikupljaju potpise za referendum +0 Podjela graha u Maksimiru (Foto: Facebook stranica Milana Bandića) Hrvatska Bandić u Maksimiru dijelio grah, stigao uz pratnju bubnjara, sindikati prikupljaju potpise za referendum 1/1 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene