Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sporan grb

Policija se oglasila o upadu u prostorije stranke Brune Esih: "Nisu utvrđeni prekršaji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u dva navrata, jučer poslijepodne i jutros, intervenirala u prostorijama stranke Neovisni za Hrvatsku. Kako je priopćila stranka Brune Esih, policija je intervenirala ''zbog povijesne hrvatske zastave'', zastave na kojoj grb ima prvo bijelo polje.

''Nakon što je jučer, 29. travnja, u prostorijama Neovisnih za Hrvatsku u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici policija intervenirala zbog povijesne hrvatske zastave, danas su Neovisni za Hrvatsku ranom zorom počašćeni novim policijskim posjetom zbog istog razloga. Policajac se u 8:00 pojavio pred ulazom u stranku i legitimirao člana predsjedništva Tomislava Jonjića. Kao što smo predvidjeli, „civilno lice na službi u JNA“ (Davoru Božinoviću) i Kardeljev učenik (Andrej Plenković) nastavljaju prijetiti. Do kada? Do kada hrvatska javnost misli šutjeti zbog novih političkih progona?!'' oglasila se stranka.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Jučer su također izvijestili da su policajci oko 16 sati legitimirali predsjednicu stranke Brunu Esih i člana predsjedništva Tomislava Jonjića. ''Tražili su objašnjenje o hrvatskoj zastavi s grbom koji počinje bijelim poljem i pitali jesmo li spremni zastavu ukloniti. Odgovorili smo da smo je izvjesili zato što je riječ o hrvatskoj zastavi koja nam se sviđa baš zato što je hrvatska i da je ukloniti ni po koju cijenu nećemo! Ta je zastava bila izvan zakona i zbog nje se išlo u zatvor u vrijeme kad je Andrej Plenković citirao Kardelja, a ministar Davor Božinović služio kao 'civilno lice u JNA'.
Ostaje vidjeti što će Plenkovićev sluganski režim, nakon što nas se uhićuje i protjeruje u Bleiburgu, po tome dojučerašnjem službeniku JNA poduzeti protiv hrvatske zastave u glavnome gradu današnje Republike Hrvatske…!'' priopćili su.

 O svemu se oglasila i policija. 

"U svim takvim slučajevima, pa tako i u ovom, policijski su službenici temeljem dojava građana izašli na mjesto događaja te utvrdili stvarno stanje, odnosno provjerom u ovom konkretnom slučaju, nije utvrđeno počinjenje prekršaja ili kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti. Prilikom postupanja na navedenoj adresi obavljen je razgovor sa zatečenim osobama, koje nisu imale prigovora na postupanje policijskih službenika", poručuju iz policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene