Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Traže mišljenje Ustavnog suda

"Narod odlučuje" sudjelovat će na sjednici saborskog odbora: "Narod želi referendum i ne želi živjeti u daljnjoj izolaciji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sabor još nije potvrdio odluku Vlade da inicijative "Narod odlučuje" i "Istina o Istanbulskoj" nisu prikupile dovoljan broj potpisa za održavanje referenduma. Prije odluke Sabora, tvrdi inicijativa "Narod odlučuje", trebat će tražiti mišljenje Ustavnog suda.

Predstavnici inicijative "Narod odlučuje" sutra će nazočiti sastanku Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, na kojem će se raspravljati o potpisima koje su prikupili.

Pročitajte i ovo Potpisi referendumskih inicijativa Narod odlučuje i Istina o istanbulskoj (Foto: Dnevnik.hr) Tko je može zatražiti? U sobu bez mobitela i olovke: Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je kako će izgledati uvid u potpise za referendum Slika nije dostupna "Ostavlja dojam manipulacije" Narod odlučuje: "Tražimo neovisno Povjerenstvo bez Kuščevićevih poslušnika"

"Hrvatski narod želi referendum i hrvatski narod ne želi živjeti u daljnjoj izolaciji u kojoj živi s aktualnom Vladom. On želi promjenu. a to je ono čega se boji aktualna hrvatska vlast", rekla je Sanja Bilać, članica Organizacijskog odbora GI "Narod odlučuje".

Cilj im je, ističu, i podsjetiti Sabor da zatraže mišljenje Ustavnog suda. Podsjetimo, predsjednik Ustavnog suda tvrdi kako Sabor ne treba tražiti mišljenje Ustavnog suda.

"Ako Sabor ne traži očitovanje Ustavnog suda, to bi značilo da svaka vlada za svaki referendum može reći "Ne", odnosno da ga može po svojim nekim kriterijima odbaciti. To je protuustavno i protudemokratski", rekla je Ivana Bilić Antičević, volonterka GI Narod odlučuje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene