Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NESLUŽBENE INFORMACIJE

Milijan Brkić, Jozo Brkić, Blaž Curić i Franjo Varga neće biti optuženi za nadziranje četiri ženske osobe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rezultati provedenog istraživanja nisu potkrijepili početne sumnje da su braća Brkić, Curić i Varga počinili inkriminirana kaznena djela, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ipak neće biti optužen za nezakonito nadziranje četiri ženske osobe, kao ni njegov brat Jozo te kum Blaž Curić i bivši policijski informatičar Franjo Varga, piše u nedjelju Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) Afera SMS Brkić pričao s Curićem na dan kad je Vargi dojavljeno da je pod istragom? Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) slučaj iz 2011. godine Objavljeni dokumenti: Brkić kompromitirao istragu o lancu prostitucije odavanjem podataka?

Iako formalna državnoodvjetnička odluka navodno još nije donesena, Jutarnji list doznaje kako do optužbe Brkića i ostalih u ovom predmetu gotovo sigurno neće doći, jer rezultati provedenog istraživanja nisu potkrijepili početne sumnje da su braća Brkić, Curić i Varga počinili inkriminirana kaznena djela.

Nakon što je Franjo Varga procesuiran pod optužbom za izradu lažne SMS prepiske bivšega glavnog državnog odvjetnika i osječkih sudaca za potrebe Zdravka Mamića, kao i slične prepiske za Ivicu Todorića, policija je u pretrazi njegove računalne opreme pronašla i druge zanimljive podatke, pa tako i one koji su se odnosili na SMS prepiske i e-mail korespondenciju određenih ženskih osoba.

Na temelju tih podataka, ali i izjava samog Franje Varge u obrani koju je iznio u osnovnom predmetu, policija je provela kriminalističko istraživanje te je na koncu podnijela kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu u Osijeku.

Tužiteljstvo je potom sredinom travnja, kako je tada priopćeno, otvorilo istraživanje protiv "četvorice hrvatskih državljana" zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka, poticanja ili pomaganja u tom nedjelu i zloupotrebe naprava.

Pritom su se kao oštećene osobe spominjale četiri žene u dobi od 49, 30, 42 i 31 godine. Čim su mediji počeli baratati podatkom da je jedna od oštećenih ženskih osoba bila bivša supruga Milijana Brkića, Karmen Brkić, ona se sama obratila javnosti priopćenjem u kojem je spomenute optužbe nazvala sramotnim konstrukcijama.

Druga osoba čiju je korespondenciju Varga, prema optužbi, nadzirao po Brkićevu zahtjevu, načelnica je jedne općine u Dalmatinskoj zagori.

Izvori Jutarnjeg lista tvrde kako u osječkom tužiteljstvu smatraju da nisu utvrđeni elementi spomenutih kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, nego eventualno blažih kaznenih djela, poput povrede tajnosti pisama, koji se, međutim, progone po prijedlogu oštećenih osoba. A takvih prijedloga nema, pa ne može biti ni optužbe, donosi dnevnik. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene