Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HNS u Rijeci

Ivan Vrdoljak: Kaos koji su prouzročili HDZ i Most se ne bi trebao ponoviti treći put

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak se u Rijeci na predstavljanju kandidata za lokalne izbore osvrnuo i nacionalnu politiku.

Nakon davanja potpore HNS-ovu kandidatu za gradonačelnika Rijeke - Jurju Bukši te Peri Lučinu - kandidatu za župana Primorsko-goranske županije, osvrnuo i na trzavice između SDP-a i HNS-a.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović - 1 Izborna matematika Grmoja otkrio hoće li podržati Milanovića: "Za što se čeka Most?" Andrej Plenković dijeli se šakom i kapom Plenković komentirao veliko okupljanje ljevice, najavio i novi paket potpore umirovljenicima

Na pitanje o mogućem skorašnjem raspisivanju parlamentarnih izbora, Vrdoljak je optužio Most za, kako kaže, kaos koji je ta stranka prouzročila.

''O raspisivanju prijevremenih izbora će odlučiti Andrej Plenković i pokazati ima li većinu ili nema. Pozivam ovom prilikom sve zastupnike SDP-a i sve zastupnike Mosta da potpišu našu inicijativu za opoziv Vlade Andreja Plenkovića, jer kad svi potpišemo, idemo na izbore. Ako ne potpisuju, ne zna se. Volio bih da saznamo to s jasnim stavom i sabor saborskih zastupnika SDP-a i Mosta. Ako svi oni potpišu, izbori su izgledni i na izbore tada moramo ići, jer kaos koji su prouzročili HDZ i Most se ne bi trebao ponoviti treći put'', rekao je Vrdoljak.

Komentirao je i moguću suradnju s HDZ-om dođe li do prijevremenih parlamentarnih izbora. Podsjetio je da je do 2011. HNS na izbore izlazio bez SDP-a. ''Prva nacionalna koalicija između HNS-a i SDP-a je bila 2011. HNS nikada nije nacionalno koalirao s HDZ-om. Imamo 27 godina tradicije, borbe protiv HDZ-ovih politika i sad nam dolaze prosvjetitelji koji imaju punih 15 dana tradicije borbe protiv HDZ-a i dvije Vlade s njima, govoreći što ćemo mi raditi i sakrivati. Mi smo jasni od početka do kraja. Ako izlazimo na parlamentarne izbore, ne sami nego sa svim onim progresivnim strankama koji žele modernu politiku, liberalnog građanskog urbanog centra, pristojnu, jasnu – to su naši partneri na ovim izborima'', zaključuje Vrdoljak.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene