Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbraja se šteta

Ponovno jako nevrijeme u Hrvatskoj: Vjetar trgao drveće i nosio krovove, u Slavonskom Brodu teško ozlijeđena jedna žena. Pljuskovi i tuča stigli i u Dalmaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavonski Brod i Našice oko 14 sati pogodilo je jako nevrijeme. Dijelovi krovišta teško su ozlijedili 61-godišnju ženu u Slavonskom Brodu.

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom prošlo je u utorak poslijepodne istokom zemlje.  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snažan vjetar VIDEO Stravični prizori olujnog nevremena: Majka spavala s bebom, a onda je Ciaran provalio u njihov dom Saniranje štete koju je prouzrokovalo nevrijeme u Slavoniji - 2 Sve službe na terenu Našice i Slavonski Brod zbrajaju štete od nevremena: Žena primljena u bolnicu s po život opasnim ozljedama

TV Našice pišu kako je grad oko 14:30 pogodilo orkansko nevrijeme te da su stradali krovovi kuća, automobili, znakovi uz cestu, drveće... 

"Sve gradske službe su odmah izašle na teren počevši od Javne vatrogasne postrojbe Našice koji radi na prohodnosti ulica, Našičkog parka koji se brine za čišćenje ulica dok Našički vodovod radi na ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata. Nadamo da nema ljudskih žrtava dok je materijalna šteta velika", rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

David Ferčec, pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Našice, rekao je da su zaprimili sedamdesetak poziva za intervenciju i krenuli u otklanjanje posljedica nevremena.

„Dobili si smo brojne dojave o štetama na krovovima, bujičnim poplavama, stradali su i neki električni vodovi, a na pojedine prometnice popadala su stabla. Ekipe su na terenu i rade na saniranju šteta“, rekao je Ferčec.

Vatrogasci su odmah izašli na teren. Jako nevrijeme pogodilo je oko 14 sati i Slavonski Brod. I tamo je vjetar nosio krovove, a šteta se tek zbraja. Dijelovi krovišta teško su ozlijedili 61-godišnju ženu, čiji je život u opasnosti, kad je u utorak popodne Slavonski Brod pogodilo olujno nevrijeme, a neslužbeno se doznaje da su ozlijeđene još dvije osobe.

Na području Slavonskog Broda tijekom nevremena buknuo je i požar na obiteljskoj kući. U Čaglinu je nevrijeme odnijelo krovište na osnovnoj školi obnovljenoj prije dvije godine, a vodena bujica slila se u podrume obiteljskih kuća.

Velike su štete i na području Požeško-slavonske županije, u pleterničkom kraju i na području općine Čaglina.

Područje pogođeno nevremenom obišao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

"Na svu sreću, nema ozlijeđenih osoba. Materijalna je šteta velika. Podigli smo sve službe i pomažemo u sanaciji šteta. Sada je prioritet zaštititi imovinu jer se očekuju nove oborine", rekao je Tomašević i dodao da će na inicijativu jedinica lokalne samouprave na pogođenom području biti proglašena elementarna nepogoda.

Nevrijeme i u Dalmaciji

Dalmacija danas javlja kako je kasno poslijepodne nevrijeme stiglo i u Dalmaciju. U Stomorskoj na otoku Šolti je bilo tuče, a malo tuče palo je i na zapadu Kaštela. Prije fronte na Čiovu se digao jak vjetar južnih smjerova, što je naglo povećalo valovitost mora, a uvjete na moru učinilo opasnim.

Razina moae u Starom Gradu se u kratko vrijeme digla za više od pola metra pse se more prelilo na gradsku rivu. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene