Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Iskoristite nedjelju za boravak u prirodi jer se uskoro vraćaju ne tako lijepi dani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju će u cijeloj zemlji prevladavati sunčano. Uz obalu će i nedjeljno jutro biti vjetrovito, jer naime tek sredinom dana očekujemo slabljenje bure.

Jutarnja temperatura će biti niža od subotnje, u kopnenim predjelima će se ponovno spuštati i do nule, ali zato će danju biti toplo na kopnu oko ili stupanj, dva iznad 15 stupnjeva, na moru oko 20, no sunce je još uvijek prilično visoko na hotizontu i dovoljno će nas grijati pa nedjelju iskoristite za boravak u prirodi, jer nas već u ponedjeljak krajem dana čekaju oblaci i kiša.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Stabilnu situaciju donosit će nam polje povišenog tlaka u kojem ćemo se nalaziti pa će od jutra u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano, jedino na kopnu ponegdje može biti kratkotrajne magle.

Uz obalu će tijekom noći i jutra biti vjetrovito uz jaku buru s olujnim udarima, koja će sredinom dana oslabjeti. Jutro pred nama će biti hladnije od današnjeg, na kopnu će najniža temperatura biti između 0 i 5 stupnjeva, a na moru od 11 na sjevernom dijelu do 17 na jugu.

U nastavku dana bit će bez promjene, dakle ostaje pretežno sunčano, sa slabim vjetrom te temperaturom između 15 i 17 stupnjeva.

U Slavoniji slično, sunčano, iako na krajnjem istoku povremeno može biti nešto više oblaka. Vjetar i ovdje slab, a temperatura do najviše 17 stupnjeva.

I u gorju i na sjevernom Jadranu će prevladavati sunčano. Bura će sredinom dana oslabjeti i okrenuti na umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura slična današnjoj - u gorju od 13 do 15, a na moru između 18 i 23 stupnja.

I u Dalmaciji će bura sredinom dana oslabjeti i okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Osim toga i ovdje sunčano, a dnevna temperatura će biti najviša - uglavnom od 22 do 24 stupnja.

Novi tjedan će započeti uz oblačnije i nestabilnije vrijeme, kiše će ponegdje biti već krajem ponedjeljka, a utorak će biti češća. Osim toga prvi dani idućeg tjedna će biti vjetroviti uz umjeren sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura će malo porasti, a u srijedu nas očekuje smirivanje vremena.

I na moru će se u ponedjeljak jače naoblačiti. Kiše i pljuskova će biti prvo na sjevernom dijelu, a utorak i južnije. I ovdje će u srijedu oborine prestati. U noći na utorak će ponovno zapuhati jaka, na udare i olujna bura.

Dobro iskoristite sunčanu nedjelju, već će nam se u ponedjeljak pokazati druga strana jeseni - oblaci, kiša, a od utorka ponovno i jak vjetar.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene