Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crveni meteoalarm

Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Izuzetno opasno vrijeme najavljeno je u utorak za područje Kvarnera i Kvarnerića.

Nakon iznadprosječno toplog travnja i temperaturnih rekorda, u utorak počinje velika promjena vremena, a meteorolozi najavljuju kišu i grmljavinu te jak pad temperature.

Od utorka će biti umjereno do pretežno oblačno, razmjerno vjetrovito i prema večeri osjetno svježije. Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada su vrlo vjerojatni i obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. Poslijepodne s dotokom hladnog zraka u gorju će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj uz stvaranje snježnog pokrivača, javlja DHMZ.

Pročitajte i ovo Josip Manolić u 105. godini Preminuo je Joža Manolić! Bio je dobar i s Tuđmanom i s Titom, rušio je i gradio sisteme

Na Jadranu će jugo navečer okrenuti na jaku i olujnu buru, najprije na sjevernom dijelu. Za Kvarner i Kvarnerić za utorak je upaljen i crveni meteoalarm zbog vjetra.

Jutarnja temperatura zraka bit će od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 18 °C. Najviša dnevna uglavnom između 19 i 25, na istoku i do 27 °C, ali kasno popodne i navečer temperatura će osjetno pasti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Na braniku Cure audiosnimke Plenkovića, on šuti, oglasio se HDZ: ''To je očajnička diverzija''

U srijedu i četvrtak bit će promjenjivo. Kiša i pljuskovi većinom će biti lokalni. Puhat će bura i sjeverozapadni vjetar, a temperatura će biti primjerenija sredini travnja od ove prošlih dana.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene