Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bačić optimističan

Oporba u Sabor poslala zahtjev za opoziv ministrice Dalić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin kazao je kako će oporbeni prijedlog inicijative za opozivom potpredsjednice Martine Dalić u proceduru biti upućen danas ili sutra. U međuvremenu stiže vijest kako je zahtjev predan. Inicijativu je u ime podnositelja potpisao zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministrici potpisalo je 37 zastupnika iz 6 oporbenih klubova i nezavisnih zastupnika. Prema proceduri zahtjev se uvrštava u dnevni red Sabora, zatim teče rok za očitovanje Vlade, te rok od 30 dana kad se mora provesti parlamentarna rasprava. Potpise je oporba prikupila početkom mjeseca, ali su taktizirali sa slanjem u proceduru.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" HDZ-ovi ministri na terenu - 1 Priprema za izbore HDZ-ovci u punoj mobilizaciji prije izbora: Sedmorica su svoj dan proveli na terenu

"U ovom slučaju msilim da je oporba pokazala da nije jalova, da će večeras jedan dio zastupnika HDZ-a večeras na Predsjedništvu imati i ovaj argument u svojim rukama protiv Plenkovića, i bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije. mislim da se tek sada sve zakompliciralo", kazao je Nikola Grmoja.

Upitan smatra li kako imaju šanse srušiti Dalić, Peđa Grbin je kazao kako svaki zastupnik može birati između podršku osobi koja je zastupala privatni interes ili podrška javnom interesu.

''Za mene nema dvojbe. Pritisnut ću tipku 'Za' i glasati za opoziv Martine Dalić, a odluka je na savjesti svakog zastupnika. Nakon svega, mislim da njoj nikada niti nije bilo mjesto u Vladi“, kazao je Grbin.

Predsjednik kluba HDZ-ovih zastupnika Branko Bačić kazao je kako ne zna zašto prijedlog još nije predan.

„Ne znam koji su to razlozi kojeg bi rasprava uopće mogla doći u Sabor. Vladajuća većina bit će jedinstvena u podršci Martini Dalić“, kazao je Bačić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene