Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iza spuštenih zastora

Što se događalo nakon što je Praljak popio otrov? Cure detalji šokantnog događaja u haškoj sudnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potez Slobodana Praljka koji je u srijedu popio otrov nakon izricanja presude u haškoj sudnici šokirao je cijeli svijet. U javnost sada cure detalji onoga što se događalo nakon što su u sudnici spušteni zastori.

Preliminarni rezultati obdukcije ukazali su da je Slobodan Praljak preminuo nakon što je u haškoj sudnici ispio otrovni kalijev cijanid.

Pročitajte i ovo Jadranko Prlić i Slobodan Praljak (Foto: AFP) Nakon reakcije Haškog suda Prlićev odvjetnik Karnavas: "Praljak nije bio romantična budala, njegov čin je časni prkos generala" Suđenje bh šestorci (Foto: AFP) BEZ POSLJEDICA ZA HRVATSKU Bivši član obrane Gotovine i Markača: Zločinački pothvat upotrebljava se već 20 godina, to nije ništa posebno

Nakon što je Praljak u srijedu pred očima cijelog svijeta popio otrov, u sudnici su se spustili zastori i nije bilo poznato što se točno događalo. U popodnevnim satima stigla je vijest da je Praljak preminuo u bolnici.

U javnost sada izlaze detalji o tome što se događalo kada je zastorom onemogućeno ljudima na javnoj galeriji da vide što se zbiva.

Kako je već ranije izvijestila naša reporterka Ivana Petrović, Slobodana Praljka prvi su pokušali reanimirati njegovi suosuđenici.

Večernji list sada je objavio dodatne detalje iz haške sudnice. Prema jednom izvoru, Milivoj Petković, jedan od članova BiH šestorke, Praljku je odmah otkopčao košulju i odvezao kravatu, a onda ga pokušao reanimirati. Valentin Ćorić Praljka je polijevao vodom. Praljak je sve teže disao i čulo se hroptanje.

U jednom trenutku Praljak je nekoga, vjerojatno Brunu Stojića, uhvatio za ruku.

Sve ovo dogodilo se u nekoliko sekundi jer su preostali osuđenici u kratkom roku prebačeni u sobe dimenzija 2x2 u kojima su bez hrane i vode proveli iduća dva sata, dok nije nastavljeno izricanje presude. Nakon toga prebačeni su u pritvor gdje su doznali da je Slobodan Praljak preminuo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene