Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grobnik Auto Track Day

Amateri na trkaćoj stazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošli Track day na Grobniku, koji je održan 19. ožujka i kojem smo pisali, bio je i više nego uspješan. Sada se ekipa okuplja ponovo, ali u još boljem i bržem izdanju.

Autodrom Grobnik, sada već standardno, privlači veliki broj amatera kada se organizira ovakva manifestacija. Track day druženja služe da se obični vozači legalno 'izguštaju' sa svojim limenim ljubimcima pun gas po trkaćoj stazi ali i da se vozači educiraju o brzoj i sigurnoj vožnji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povratak na stazu - Grobnik Auto Track Day Slika nije dostupna Grobnik Auto Track Day

U subotu 07.05.2011. godine ponovno se okuplja oktanska ekipa ali ovog puno u nešto proširenom izdanju. Uz standardnu ekipu koja je uvijek na Grobniku sada ćemo moći vidjeti i KTM X-BOW sa 340 KS, Lotus Elise sa 320 KS te Audi RS6 MTM s brutalnih 730 KS.

Kao i prošli put svim posjetiteljima nudi se i Taxi Drive, 3 kruga stazom. Za taxi na raspolaganju su BMW E90 M3 sa 420 KS (200 kn) i Clio Sport sa 200 KS (150 kn).

Cjenik staze za amaterske vozače powered by RSR Motorsport: 1/4h - 200kn, 1h - 400kn, 2h - 600kn, 3h - 750kn. U cijenu je uključeno obavezno osiguranje vozača. Kaciga je obavezna, a ukoliko je nemate, možete je zatražiti kod organizatora.

Od ostalih usluga još možemo spomenuti da će se službeno mjeriti vremena automobila te da je ovog puta u boxu otvorena i benzinska crpka i gumi servis. U boxu će biti i prezentacija Recaro sjedala (model FURIOUS) te prodaja po promotivnim cijenama.

Druženje uz miris benzina i spaljenih guma ovog puta isplanirano je za popodnevno vrijeme od 17 do 20 sati. Poštujte prometne propise na putu do Rijeke i natrag. Ako se odlučite za vožnju sa svojim automobilom napravite barem mali pregled auta, od kočnica i ovjesa do guma i tekućina – SAFETY FIRST!!

>> Na Grobniku održan 5. EVO Track Day

>> VIDEO i FOTO: Grobnik Auto Track Day

Ovakav event na Grobniku treba shvatiti ozbiljno, paziti na sigurnost i uz poštovanje uputa koje dobijete prije vožnje od stručnih osoba, uživati u sigurnoj i napokon brzoj legalnoj vožnji.

Neće manjkati adrenalina, brzih automobila i potrošenih guma. Bit će zanimljivo na stazi i oko staze, a za dobru atmosferu pobrinut će se DJ i zgodne hostese. Mi ćemo i ovog puta biti tamo pa pozivamo i vas da nam se pridružite.

Sve detaljnije informacije pogledajte na službenoj stranici www.track-day.info, a za sada uživajte u sljedeća dva videa. 

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene