Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuništiva volja

VIDEO: Paraplegičar osvaja Kilimandžaro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koristeći samo svoje ruke i neuništivu volju, američki paraplegičar i sportaš Chris Waddell, odlučio je osvojiti najviši afrički vrh Kilimandžaro, biciklom.

Pročitajte i ovo Ilustracija ''Isus na biciklu'' Njegovu pomoć koristi čak i policija: "Kad sam počeo s ovim, pokretao me bijes, ali sada suosjećam s tim ljudima" Ilustracija Pomoć pružena u bolnici Muškarac (81) autom naletio na 11-godišnjeg dječaka: Težina ozljeda nije poznata

Waddell pokušava postati prvi paraplegičar, koji je osvojio taj vrhunac, koristeći isključivo vlastitu snagu, a za CBS je izjavio kako ga 'planina dosta iscrpljuje, čak i više nego što je očekivao'. Da bi stigao do vrhunca, morat će na svojem specijalnom biciklu preći više od šest kilometara nadmorske visine po izuzetno teškom terenu i temperaturama, koje se spuštaju ispod ništice, a ostala mu je još posljednja etapa od oko 1.300 metara do kraja.

Waddell je dodao i kako bi njegov konačan uspon mogao potrajati punih 20 sati, a rekao je i kako je zabrinut u vezi sa svojim pristupom i stavom. 'Penjao sam se na puno mjesta u životu, a ovdje sam pomislio kako nema šanse da se popnem gore', izjavio je Waddell zadnjeg dana svojeg treninga u američkoj saveznoj državi Kolorado. Osim što se bavi penjanjem, Waddell je najbolji skijaš paraolimpijac svih vremena. Uspon na Kilimandžaro, rekao je, najveći mu je izazov dosad u životu.

Prvog dana uspona na vrh spomenute planine, Waddell je u sedam i pol sati prešao 1.000 metara uspona, a drugog dana uspio je prijeći još toliko, no uz znatno teže uvijete, jak vjetar, koji je podizao oblake prašine. Trećeg dana, ovaj hrabri i neumorni paraolimpijac prešao je čak 16 kilometara puta prema vrhu. Jedino što ga drži da ide dalje, jest želja da svijet prestane primjećivati samo kolica, već da primijeti i čovjeka u njima. 'Želim da vide moje mogućnosti i sposobnosti, kao i drugih ljudi poput mene', zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene