Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nađen na farmi

Pronašli šišmiša koji je preletio gotovo 600 km!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici tvrde da bi ovo mogao biti prvi dokaz da šišmiši putuju preko Sjevernog mora

Zabilježen je prvi šišmiš koji je preko mora preletio od Velike Britanije do Europe, piše BBC. Sićušni Pipistrellus nathusii uočen je kod jezera Blagdon kod Bristola, a pronađen je gotovo 600 km dalje u Nizozemskoj.

Pročitajte i ovo Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna" Ilustracija čamca s migrantima Smrtonosan prijelaz Strašna tragedija u La Mancheu: Prevrnuo se čamac pun migranata, djevojčica preminula

VELIKO OTKRIĆE Pronađena mumija zaboravljenog faraona

Daniel Hargreaves iz dobrotvorne zaklade za očuvanje šišmiša obilježio je šišmiša 2012. godine. Krajem prošle godine životinjicu je na sjevernoj obali Nizozemske pronašao Teddy Dolstra iz Radne skupine za frizijske sisavce. Šišmiš je pronađen na farmi, u skladištu za karfiol i brokulu, gdje šišmiši često nalaze smještaj.

'Nevjerojatna je pomisao da je ovaj mali šišmiš preletio udaljenost od najmanje 373 milje, izbjegavajući opasnosti kao što su ceste i vjetrenjače i uspješno prelazeći more', rekao je Hargreaves, prenosi Guardian. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene