Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spektakularna snimka

Pogledajte rođenje morskog psa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spektakularan događaj u morskom akvariju na istoku Kine. Ženka sivog morskog psa dadilje jučer je uspješno na svijet donijela živog potomka.

Osoblje akvarija s nestrpljenjem je 24 sata dnevno pratilo što se događa s trudnom ženkom kako bi zaštitili prinovu koja je posebno osjetljiva na napade drugih morskih pasa.

Pročitajte i ovo Neobičan prizor u Brijunskom akvatoriju Jezivo Neobičan prizor na Jadranu, neki su uvjereni: "To je napad morskog psa..." Nina Skočak Skuplja potpise za kandidaturu Poznata tiktokerica želi u Europski parlament: "Na mojoj listi svi su mlađi od 30 godina"

'Porođaj je počeo oko 15 sati. Prvo je izašla glavica, a potom i ostatak tijela. Cijeli porođaj je trajao oko pola sata', kazao je Zhong Chengfu, generalni menadžer Yantai Haichang akvarija.

Za vrijeme samog porođaja biolozi su čekali i pažljivo promatrali ženku te za potrebe daljnjih istraživanja snimili cijeli događaj. Beba je prebačena u drugi akvarij na specijalnu njegu, no uskoro će biti vraćena u veliki akvarij kako bi upoznala svoju majku i ostale stanovnike.

Sivi morski pas dadilja je poznat po mirnoj naravi, a hrani se malim ribama i rakovima. Najčešće ga se može naći uz obale Amerike i zapadne obale Afrike. Slično kao kod ljudi, trudnoća traje oko 10 mjeseci i na svijet donosi samo jednog potomka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene