Istraživači na Sveučilištu u Chungnamu u Koreji otkrili su kako se oni koji piju alkohol u kojem ima više kisika trijezne 30 minuta brže od onih koji konzumiraju uobičajen alkohol. Dr. Kwang-il Kwon, koji je pomagao u studiji, kaže da kada se u alkohol stavljalo više kisika, osobe koje su ga konzumirale budile su se s manjim glavoboljama.
‘Pića obogaćena kisikom smanjila su koncentraciju alkohola u krvi brže nego normalno piće’, rekao je dr. Kwon.‘Ovo bi moglo imati klinički i značaj u stvarnom životu i moglo bi smanjiti nesreće uzrokovane alkoholom. Zbog takvih bi se pića ljudi brže trijeznili i izbjegli posljedice’, dodaje Kwon.
Najčitanije
-
Ozbiljno upozorenje
Zbog novih srbijanskih čelnika oglasio se alarm za uzbunu: "To je proruska vlada, postoji rizik od sukoba na Balkanu"
-
Iz minute u minutu
Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru
-
Ledena kiša
VIDEO/FOTO Jako nevrijeme pogodilo Slavoniju: Led zabijelio tlo, kiša uzrokovala bujice