Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati istraživanja u Europi

Evo tko su najopasniji, a tko najodgovorniji vozači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Institu Ipsos proveo je anketu među 10 tisuća Europljana koji su odabrali najpasnije, najodgovornije, ali i najnepristojnije vozače.

Najodgovorniji europski vozači su Šveđani, Talijani su najopasniji, a Grci najnepristojniji, pokazalo je istraživanje koje je u četvrtak objavila francuska tvrtka za održavanje autocesta Vinci autoroutes.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić istraživanje - 4 U Dnevniku Nove TV Treći dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte rezultate za tri velike izborne jedinice Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje

Prema internetskoj anketi koju je na 10.000 Europljana proveo institut Ipsos, njih 31 posto misli da su Talijani opasni vozači, dok to za svoje sunarodnjake misli čak 58 posto Talijana.

Grci su na drugom mjestu iza Talijana, jer ih neodgovornim vozačima smatra 20 posto ispitanika.

REZULTATI ISTRAŽIVANJA Koliko doista brinemo o svojim automobilima?

Više od polovice - 56 posto ispitanih - priznalo je da se za volanom zna nepristojno ponašati, a najčešće je u pitanju vrijeđanje drugih vozača. U tome prednjače Grci, kojih je čak 74 posto priznalo da se tako ponaša.

Šveđane je najodgovornijim vozačima proglasilo najviše ispitanika - njih 37 posto, a slijede ih Nijemci, Britanci i Nizozemci.

VIDEO Ovo nikada ne pokušavajte sami! Zaista je imala sreće!

Istraživanjem je bilo obuhvaćeno deset europskih zemalja: Belgija, Francuska, Grčka, Italija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Španjolska, Švedska i Velika Britanija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene