Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koji život!

FOTO Toliko su siromašni da moraju živjeti u WC-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je kineska obitelj toliko siromašna da nisu imali novca za iznajmljivanje stana, već su uselili u javni WC.

33-godišnji Liao Xiaoming sa svojom je ženom otišao iz sela u kojemu su dotad živjeli u grad u potrazi za boljim životom. Obzirom da su bili jako siromašni, nisu si mogli priuštiti iznajmljivanje stana, pa su se uselili u javni WC u najprometnijoj ulici u kineskoj pokrajini Guangdong. U istom su se WC-u i zaposlili kao čistači.

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov SERGEJ LAVROV VIDEO Ruski ministar vanjskih poslova šokirao se - švedskim WC-om: "Nemate pojma koliko je to nehumano" Ilustracija JAVNA NABAVA Ništa od pisoara od 3500 kuna i zahodskih četki od 700: Ministarstvo zdravstva poništilo natječaj, stiglo i objašnjenje

Učinili su to kako bi sa sobom mogli dovesti i sina, kojega su upisali u školu. Naime, kao radnici, odnosno čistači javnog WC-a, Liao i njegova žena ne moraju plaćati skupu školarinu za svog 13-godišnjeg sina.

>> Koja je najbolja investicija za bogatstvo vašeg djeteta?

Međutim, taj WC i nije baš idealno mjesto za život. Vrlo je uzak i prostor je skučen. Tuširaju se u toaletu za invalide, a tuš im predstavljaju kante s vodom, piše Oddity Central. 'Da ne želim dobro školovati sina, mi ne bismo uzeli ovaj posao. Nije dobro plaćen, mnogo bismo više zarađivali da se vratimo u naše selo i uzgajamo povrće i svinje. Osim toga, i kuća na selu mnogo je veća od ovog WC-a', kazao je Liao.

Međutim, njegova žena Wang Xuanna mnogo je optimističnija. 'Sreća nije u novcu. Sreća je u obitelji. Sretna sam jer se moj muž brine za mene i što je moj sin dobro dijete', kaže. Glavna joj je želja da sin bude uspješan u školi i završi fakultet. Onoga trena kad dobije prvi posao, Wang i njezin muž bit će bezbrižni.

Uvjete njihova života u skučenom WC-u pogledajte u priloženoj galeriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene