Vili Beroš
Vili Beroš Foto: Robert Anic/Pixsell

Ministarstvo zdravstva u petak je poništilo postupak javne nabave kojom je trebalo biti obnovljeno devet sanitarnih čvorova u zgradi Ministarstva za 2,3 milijuna kuna bez PDV-a.


"Poništava se postupak javne nabave jer su postale poznate okolnosti zbog kojih bi došlo do sadržajno bitno drukčije obavijesti o nadmetanju i dokumentacije o nabavi, da su bile poznate prije", objavilo je Ministarstvo u Elektroničkom oglasniku javne nabave (EOJN).

Nabava za obnovu sanitarnih čvorova raspisana je 3. kolovoza, a Ministarstvo je vrijednost procijenilo na 2,3 milijuna kuna bez PDV-a, što je izazvalo veliku medijsku pažnju.

"S obzirom da bi fotografije oglednih primjera proizvoda potencijalno mogle navesti ponuditelje na krivi zaključak, odnosno potencijalnu cijenu, postupak javne nabave se poništava", stoji u obrazloženju odluke o poništenju javne nabave.

Naručitelj će ponovo pokrenuti postupak javne nabave za „Obnovu sanitarnih čvorova“ nakon isteka žalbenog roka, a najkasnije u roku od 120 dana od objave ove Odluke, navodi se u EOJN-u. Ministarstvo je proteklog tjedna objavilo da je sanacija sanitarnih čvorova neophodna te pozvalo medije da se sami uvjere u stanje tih prostora.

Ministar Vili Beroš branio je nabavu ističući da ima zakonsku i ljudsku obvezu osigurati zaposlenicima normalne uvjeta za rad i boravak u prostorima ministarstva. Ustvrdio je da nije riječ ni o kakvom luksuzu te da se javni natječaj objavljuje i provodi u skladu sa zakonskim odredbama i zadovoljavanjem svih uvjeta.

Tako su se trebali nabaviti pisoari vrijedni po 3500 kuna, WC školjke za 3600 kuna, četke za toalet od 700 kuna, te sušila za ruke u vrijednosti od čak osam tisuća kuna.

WC-i u Ministarstvu zdravstva Što kažu građevinari na paprene cijene obnove WC-a u Ministarstvu zdravstva? "To su jako visoke cifre, uvijek se može jeftinije napraviti"

Diplome - 4 Zbog hrvatskih diploma u Srbiji su uhićeni bivši rektor i dekan. Dnevnik Nove TV doznaje da je među diplomama i ona supruge Peđe Grbina

Naglasio je i da projekt saniranja i uređenja sanitarnih čvorova datira još iz 2017., te da se na dosadašnje raspisane natječaje nitko nije javio.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju