Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogled termokamerom u tijelo!

FOTO Evo što nam zapravo čini masna, blagdanska hrana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zašto se zimi udebljamo u prosjeku 2 do 4 kilograma?

Zimi jedemo masnije, čak su i tradicionalna blagdanska jela obilatija i masnija nego inače. ''Ljudi u periodu od pred Božića do malo iza Nove godine konzumiraju hranu nevezano za osjećaj gladi, nego zato što je nešto zgodno, fino" ekipi Provjerenog rekla je primarijus dr. sc. Spomenka Ljubić.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zgrada - 1 Stan zvan čežnja I šupe idu za sulude svote, na rentanju strancima ogromne zarade: "Stanarina je počela sa 600 eura, a sad je 1000. Onda je nakon tjedan dana nazvao..." Iva Radić - 1 Suočavanje s prošlošću Vukovarka koja 30 godina traži istinu o sudbini svojeg oca: Zašto se ništa nije pomaknulo s mrtve točke?

Što se zapravo krije iza blagdanskog prejedanja? Znanstvenici odogovore za tu zimsku glad traže u više različitih teorija. Jedna od njih je i 'Teorija štedljivog gena', koja kaže – genetski smo programirani za debljanje kako bismo preživjeli zbog manjka hrane zimi. No, danas hrane ima u izobilju, samo naše tijelo to ne prepoznaje.

Ekipa Provjerenog termokamerom testirala je prazan i pun želudac.Fascinantne snimke pokazale su - što nas zapravo grije i kako tijelo otpušta i zadržava toplinu?!

No, što je odgovorno za višak kilograma - tradicionalno blagdansko prejedanje, hormoni, nedostatak vitamina ili jednostavno naš mozak? Pogledajte večeras u Provjerenom u 22:30!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene