Zimi jedemo masnije, čak su i tradicionalna blagdanska jela obilatija i masnija nego inače. ''Ljudi u periodu od pred Božića do malo iza Nove godine konzumiraju hranu nevezano za osjećaj gladi, nego zato što je nešto zgodno, fino" ekipi Provjerenog rekla je primarijus dr. sc. Spomenka Ljubić.
Što se zapravo krije iza blagdanskog prejedanja? Znanstvenici odogovore za tu zimsku glad traže u više različitih teorija. Jedna od njih je i 'Teorija štedljivog gena', koja kaže – genetski smo programirani za debljanje kako bismo preživjeli zbog manjka hrane zimi. No, danas hrane ima u izobilju, samo naše tijelo to ne prepoznaje.
Ekipa Provjerenog termokamerom testirala je prazan i pun želudac.Fascinantne snimke pokazale su - što nas zapravo grije i kako tijelo otpušta i zadržava toplinu?!
No, što je odgovorno za višak kilograma - tradicionalno blagdansko prejedanje, hormoni, nedostatak vitamina ili jednostavno naš mozak? Pogledajte večeras u Provjerenom u 22:30!
Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.
-
Strahuju za sezonu
Stanovnici naše hit destinacije u panici: "Za nas ovo znači propast što se tiče iznajmljivača"
-
To će promijeniti gradove
Njemački mediji se raspisali o zabrinjavajućoj situaciji na Balkanu: "To je multietnička regija već stoljećima, no hoće li ovo izdržati?"
-
Sezona je pred vratima
Prošli mjesec su plaćali 15 eura, a sada čak 350: "Sramota za Hrvatsku"