Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opaki rivali

Sudac naredio Appleu: Pročitajte što moraju reći o Samsungu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple na svojoj internetskoj stranici u Velikoj Britaniji i u nekim dnevnim novinama u toj zemlji mora objaviti oglase kako Samsung ne krši njihove patente

Apple je tužio Samsung na sudovima u više zemalja jer smatraju da južnokorejska kompanija krši njihove patente i kopira dizajn njihovih uređaja te zbog toga traže zabranu prodaje Galaxy pametnih telefona i tableta.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona

Sud u SAD-u zbog toga je nedavno privremeno zabranio prodaju Samsungova Galaxy Nexus telefona i Galaxy Tab tableta, no britanski sudac Colin Birss prošlog je tjedna donio odluku kako Samsungovi tableti ne krše Appleove patente jer 'nisu dovoljno cool'. Isti je sudac sada naredio ovoj kompaniji da na svojoj stranici i u britanskim novinama mora postaviti obavijest u kojoj će ljude upozoriti kako Samsung nije kopirao dizajn iPada niti prekršio njihove patente.

Sudac u sporu divova: Samsungovi tableti 'nisu cool poput iPada'

U Bloombergu kažu da Apple ovu obavijest na svojoj internetskoj stranici mora držati šest mjeseci te je moraju objaviti u nekoliko novina i časopisa (Financial Times, Daily Mail, Guardian Mobile i T3) kako bi ispravili dojam da je Samsung kopirao Appleove proizvode.

'Ova odluka znači da Apple mora Samsungu objaviti oglas', komentirao je Richard Hacon, odvjetnik koji zastupa Apple u ovom slučaju dodavši da niti jedna kompanija ne voli spominjati svoje konkurente na vlastitim stranicama.

Iako su u Samsungu zadovoljni s odlukom Colina Birssa kako u svojim tabletima ne krše patente i ne kopiraju dizajn, nije im se svidio komentar kako njihovi proizvodi nisu dovoljno cool (koji je privukao veliku pažnju javnosti), no u ovoj su kompaniji zadovoljniji nakon nove odluke prema kojoj će Apple morati objaviti navedene oglase.

Rat se nastavlja: Zabranjena prodaja Galaxy tableta u SAD-u!

Ipak, sudac nije odobrio njihov zahtjev u kojem su tražili da Appleu zabrani iznošenje javnih tvrdnji kako kopiraju dizajn iPada.

Sudske bitke između ovih kompanija nastavit će se i dalje jer će se Apple žaliti na odluku prema kojoj Samsungovi uređaji ne krše njihove patente, dok se Samsung već žalio na odluke suda u SAD-u koji je zabranio prodaju njihova tableta i pametnog telefona nakon čega je Galaxy Nexus privremeno ponovno vraćen u prodaju.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene