Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Appleove tužbe

Američki sud zabranio prodaju Galaxy telefona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple je tužbu protiv kršenja patenata u Galaxy Nexusu podnio još u veljači, a američki sud sada je donio odluku o privremenoj zabrani prodaje ovog telefona u SAD-u.

Novi veliki udarac za Google i Samsung – nakon što je sud u SAD-u prije nekoliko dana privremeno zabranio prodaju Galaxy 10.1 tableta zbog kršenja Applovih patenata, sada je zabranjena i prodaja Galaxy Nexus telefona kojeg su krajem prošle godine zajednički predstavili Samsung i Google i riječ je o jednom od trenutno najnapredniji mobilnih uređaja koji rade na Androidu.

Pročitajte i ovo Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona Ilustracija sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

iPhone 4S dobio opasnog konkurenta – model Galaxy Nexus

Apple je tužbu protiv Samsunga i Googlea podnio još u veljači na sudu u Kaliforniji i to zbog kršenja patenta povezanog s njihovim glasovnim pomoćnikom Siri, odnosno kako je to navedeno u tužbi – zbog kršenja patenata vezanih uz 'univerzalno sučelje za dobivanje informacija s računalnih sustava'.

Obrazlažući odluku o privremenoj zabrani prodaje Galaxy Nexusa u SAD-u, sutkinja Koh (ista sutkinja koja je donijela odluku o zabrani prodaje Galaxy Taba prije nekoliko dana) rekla je kako bi, u slučaju da ne dođe do privremene zabrane prodaje Galaxy Nexusa, Apple mogao izgubiti dio udjela na tržištu pametnih telefona, no Apple će trebati platiti 96 milijuna dolara obveznica kako bi se na taj način zaštitio Samsung i njegovi eventualni gubitci do kojih bi moglo doći u slučaju da se kasnije pokaže da je sutkinja donijela krivu odluku kada je zabranila prodaju ovog telefona.

Apple želi uništiti Android!

U budućnosti se očekuje suđenje vezano uz ovaj slučaj na kojem će se donijeti konačna odluka – trajna zabrana prodaje Galaxy Nexusa ili će se poništiti odluka o privremenoj zabrani prodaje.

Kao i u sličnom slučaju sa zabranom prodaje Galaxy Taba prije nekoliko dana, iz Samsunga su reagirali priopćenjem u kojem izražavaju svoje razočaranje donesenom odlukom dodavši da će poduzeti sve moguće pravne mjere kako bi osigurali da Galaxy Nexus ostane dostupan korisnicima u SAD-u, dok su u Appleu ponovili izjavu u kojoj Samsung optužuju za kopiranje njihovih proizvoda.

Razočarani su i u Googleu u kojem očekuju da će, kada se predoče novi dokazi, sud donijeti 'ispravnu odluku'. Na stranici The Verge kažu da je odluka o zabrani prodaje Galaxy Nexusa puno opasnija u odnosu na raniju zabranu Galaxy tableta jer, dok je Galaxy Tab već pomalo zastario uređaj, Galaxy Nexus Googleov je najjači smartphone na tržištu tako da je ovo veliki udarac za Google.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene