Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podsjetnik na veliku katastrofu

Google Street View u Fukushimi: Evo kako danas izgleda 'grad duhova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Googleove karte donose nam pogled na opustošeni grad Namie, uništene kuće, prevrnute automobile pa čak i na brodove koji i dalje leže pored ceste

Google Street View do sada nas je 'upoznao' s mnogim gradovima, zanimljivim mjestima i npr. koraljnim grebenima, a njihov automobil nedavno je posjetio i grad Namie u okrugu Fukushima koju su prije dvije godine pogodili snažan potres, tsunami i nuklearna katastrofa.

Pročitajte i ovo Šteta nakon potresa u Japanu - 1 Golema šteta VIDEO Nakon potresa, tsunami pogodio Japan: Pogledajte zastrašujuće snimke Potres u Japanu Magnituda 7,6 VIDEO Društvenim mrežama šire se snimke razornog potresa u Japanu: Pogledajte trenutke koji lede krv u žilama

Stanovnici Fukushime odlučno protiv nuklearne energije

Na The Guardianu kažu da je Googleov automobil u Naime došao na poziv gradonačelnika Tamotse Babe koji želi da Google pokaže svijetu kako danas izgleda taj grad jer se boji da će svijet s vremenom zaboraviti Fukushimu i veliku tragediju koja se tamo dogodila prije dvije godine. Na svom blogu napisao je kako su stariji stanovnici grad Namie i njegovu kulturu primili od svojih predaka te je iznimno nesretan što oni to naslijeđe neće moći prenijeti svojoj djeci. 'Nakon katastrofe cijeli je svijet nastavio je ići naprijed i mnoga su se mjesta u Japanu oporavila. No, u Namieu vrijeme i dalje stoji', dodao je Babe.

Nakon što je svih 21 tisuću stanovnika evakuirano iz tog grada prije dvije godine, mnogima je ovo nažalost jedina prilika da ponovno vide ovaj grad – 'većina starijih pomirila se da će umrijeti prije nego se vrate, a mlađi članovi obitelji svoje će živote nastaviti u nekim drugim mjestima', prenose na The Guardianu.

I dvije godine nakon katastrofe ljudi strahuju za svoj život...

U Googleu kažu da na ovaj način žele prikazati kako ovaj grad trenutno izgleda te žele sačuvati uspomene na ovu katastrofu za buduće generacije.

Fotografije Googleovog automobila otkrivaju da je Namie danas zaista grad duhova – napuštene ulice i kuće koje su oštećene od potresa i tsunamija, preokrenuti automobili pa čak i brodovi koji leže pored ceste slika je koja podsjeća na razinu tragedije koja je pogodila taj grad u ožujku 2011. godine.

Kako danas izgleda Namie pogledajte na Googleovim kartama.   

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene