Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fanovi razočarani

Google će blokirati poznate glazbenike: Evo koga više NEĆETE gledati na YouTubeu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
YouTube je dao ultimatum izvođačima poput Adele, Arctic Monkeysa i Radioheada – pristanite na naše uvjete ili ćemo vas blokirati na YouTubeu.

Google se priprema za lansiranje YouTube pretplatničkog glazbenog servisa zbog kojeg su s diskografima i izvođačima potpisali nove uvjete suradnje – iako je većina pristala na nove uvjete, dio nezavisnih izdavača odbio je Googleov prijedlog pa njihovim izvođačima prijeti blokiranje s YouTubea.

Pročitajte i ovo Traktori - 2 zaustavila ih policija Nezadovoljni poljoprivrednici pokušali se probiti do graničnog prijelaza: "Pokušavat ćemo i dalje, ima i drugih pravaca" Ilustracija Pridružili se Poljacima Slovaci blokirali granični prijelaz s Ukrajinom: Propuštali samo pet kamiona po satu

Tako bi već za koji dan s najpopularnijeg online video servisa trebali nestati spotovi popularnih glazbenika poput Adele, Arctic Monkeysa i Radioheada, što bi moglo izazvati veliki bijes milijuna fanova.

Milijunaši s interneta: Ovo su najveće zvijezde YouTubea

Iz YouTubea rekao je kako su do sada nove ugovore s njima potpisali diskografi koji predstavljaju oko 95 posto glazbene industrije (poput npr. Universala, Sonyja i Warnera), dok će ostalih pet posto izvođača blokirati te fanovi više neće moći gledati njihove spotove na YouTubeu. Dodao je kako bi svi u YouTubeu htjeli potpisati ugovore sa svim diskografima, no svjesni su kako će 'taj cilj jako teško postići' jer će uvijek postojati dio izdavača koji se neće složiti s novim uvjetima koje im nameću YouTube i Google.

Inače, Kyncl nije rekao točno kakve su uvjete ponudili nezavisnim izdavačima – spomenuo je samo da su im dali 'dobre uvjete', dok na BBC-u prenose izjave nekih nezavisnih izdavača koji smatraju da im je Google ponudio jako loše (financijske) uvjete s kojima su pokazali 'nedostatak poštovanja' prema njima.

Geoff Taylor iz organizacije britanskih diskografskih kompanija BPI komentirao je kako je blokiranje brojnih izvođača jako loš potez s kojim će fanovima uskratiti priliku da uživaju u njihovoj glazbi, dok će diskografima i izvođačima ukinuti jedan od važnih izvora zarade i onemogućiti im da i dalje žive od svoje glazbe, a sve zbog toga što nisu pristali na njihov ultimatum.

VIDEO YouTube namjerno 'zamrzava' nova videa

Na Huffington Postu napominju kako je cijela situacija s njihovom blokadom na YouTubeu prilično zamršena jer će se glazba dijela izvođača ipak moći prikazivati na ovom video servisu putem npr. Vevoa (s kojim surađuje Adele) koji je s Googleom potpisao novi ugovor. Također, neki izvođači imaju potpisane ugovore s različitim izdavačima u različitim zemljama pa će se neki njihovi spotovi moći prikazivati na YouTubeu u jednoj zemlji, ali ne i u nekoj drugoj.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene