Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratio se u SAD

VIDEO Dječak kojeg su brutalno pretukli: 'Nijedno dijete - ne zaslužuje umrijeti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Palestinac, tinejdžer čiji rođaci tvrde da su ga pretukle izraelske snage, vratio se kući na Floridu. Kaže da 'slobodu sada gleda drugačijim očima'.

Prilikom dolaska u SAD, 15-godišnjeg Tariqa Abua Khdeira, dočekali su predstavnici medija, javlja AP.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Do nedavno anonimni mladić dobio je pažnju javnosti kada je objavljena njegova fotografija nateklog lica. Obitelj je tvrdila da su ga pretukli izraelske snage sigurnosti nakon što su ga uhvatile u palestinskom prosvjedu u Jeruzalemu.

VIDEO Jeruzalem: Vojnici se nemilosrdno obračunali s, navodno, američkim tinejdžerom

'Ne mogu vam opisati bol koju sam osjećala kada sam vidjela njegovo lice prvi puta nakon što su ga pretukli. Znam da svi majke i očevi, uključujući i roditelje troje izraelskih tinejdžera koji su tragično poginuli, razumiju ovu bol', rekla je Tariqova majka Suha. Izraelska policija potvrdila je da Khdeir bio uhićen i da se opirao uhićenju, ali nije objavljeno je li, i kakva je optužnica podignuta protiv njega.

Prosvjedi su se odvijali zbog brutalne smrti njegovog rođaka, kojeg su trojica Izraelaca otela i živog zapalila.

Sletjevši na Floridu, 15-godišnjak sa sasvim novim životnim iskustvom, dao je izjavu.

'Želim reći jednu važnu stvar. A to je da znate samo moju priču, jer sam ja Amerikanac. Ali nadam se da ćete se također sjećati mog rođaka, 16-godišnjeg Palestinca Mohammeda Abua Khdeira.

On je bio klinac poput mene. I ova je cijela stvar počela jer je on ubijen. Znam da je sigurno bio prestrašen kao i ja. Bio sam na novom mjestu i odjednom me napala maskirana policija. To je bila najstrašnija stvar koja mi se ikada dogodila.

Liječnici su rekli da je fizička bol u tim prvim satima bila strašna. Ja imam samo 15 godina, ali više neću slobodu gledati istim očima, kao prije dva mjeseca. Ni jedno dijete, bilo da je Palestinac ili Izraelac, ne zaslužuje umrijeti.

Želim vas zamoliti da se sjetite mog rođaka Mohammeda i 36 djece koja su poginula u Gazi posljednjih dana. Oni imaju imena, kao i ja. Nadam se da će nasilje prestati zbog njih. Nijedno dijete - bilo ono Palestinac ili Izraelac ne zaslužuje umrijeti', rekao je Khdeir.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene